Putin će primiti Khabiba u Kremlju: Šta je ruski predsjednik poručio Dagestancu

2
Radiosarajevo.ba
Putin će primiti Khabiba u Kremlju: Šta je ruski predsjednik poručio Dagestancu
Printscreen / Putin i Nurmagomedov

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsjednika, potvrdio je da će se Vladimir Putin sastati s MMA borcem Khabibom Nurmagomedovom, ali datum još nije određen.

Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin telefonom čestitao Khabibu Nurmagomedovu na pobjedi u borbi s Amerikancem Justinom Gaethjeom.

"Predsjednik je rekao da je imperativ da se Khabib odmori, a kad se epidemiološka situacija smiri, oni će se sigurno sastati", odgovorio je Peskov na zahtjev novinara da potvrdi informaciju da je Putin pozvao sjajnog sportistu u Kremlj.

I ranije su se Khabib i njegov otac više puta sastajali s Vladimirom Putinom. Ruski predsjednik je čestitao dagestanskom borcu na pobjedama, bilo da se čuo telefon ili sastajao s njim kao što se desilo poslije pobjeda nad Conorom McGregorom i Dustinom Poirierom.

Podsjetimo, Khabib Nurmagomedov je u subotu navečer izborio 29. pobjedu u karijeri - borbu s Amerikancem Justinom Gaethjeom završio je gušenjem u drugoj rundi. Odmah nakon borbe, Khabib je najavio povlačenje iz sporta.

Borba s Gaethjeom bila mu je prva nakon smrti oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova. Rus je karijeru završio kao prvak i neporaženi borac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije