Kremlj je reagirao na pobjedu Khabiba i njegovu odluku da završi karijeru

0
Radiosarajevo.ba
Kremlj je reagirao na pobjedu Khabiba i njegovu odluku da završi karijeru
Foto: SCMP / Vladimir Putin i Khabib Nurmagomedov

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, komentirao je 29. pobjedu u karijeri ruskog borca mješovitih borilačkih vještina Khabiba Nurmagomedova i njegovu odluku da okonča svoju profesionalnu karijeru.

"Sretni smo zbog njegove pobjede. I čestitamo mu. Sve ostalo, pa i odluka o povlačenju, je njegov izbor", rekao je Peskov u intervjuu za "Championship".

Ranije su se Khabib i njegov otac više puta sastajali s Vladimirom Putinom. Ruski predsjednik je čestitao dagestanskom borcu na pobjedama, bilo da se čuo telefon ili sastajao s njim kao što se desilo poslije pobjeda nad Conorom McGregorom i Dustinom Poirierom.

Podsjetimo, Khabib Nurmagomedov je u subotu navečer izborio 29. pobjedu u karijeri - borbu s Amerikancem Justinom Gaethjeom završio je gušenjem u drugoj rundi. Odmah nakon borbe, Khabib je najavio povlačenje iz sporta.

Borba s Gaethjeom bila mu je prva nakon smrti oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova. Rus je karijeru završio kao prvak i neporaženi borac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije