Planiran susret i s predsjednikom: Khabib Nurmagomedov dolazi u susjednu državu

1
Radiosarajevo.ba
Planiran susret i s predsjednikom: Khabib Nurmagomedov dolazi u susjednu državu
Foto: Tass / Khabib Nurmangomedov

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin razgovarao je danas preko video linka s UFC šampionom Khabibom Nurmagomedovom i tom prilikom dogovorio posjetu čuvenog borca Srbiji.

Borovčanin je srbijanskim medijima rekao da je ostalo samo da se dogovore kada će tačno nepobjedivi šampion posjetiti Srbiju, a to bi se najvjerovatnije trebalo desiti do kraja godine.

Objasnio je da Nurmagomedova poznaje preko prijatelja iz Ruske bokserske federacije.

"Jutros smo razgovarali putem video linka, pričali, čestitali mu na pobjedi i svemu što je uradio za sport, što je pokazao koliko je važan karakter i svoju ljudsku veličinu na kraju karijere", rekao je Borovčanin.

Borovčanin je istakao da je Nurmagomedov poslao pozdrave Srbiji i da je poziv za posjetu prihvatio sa zadovoljstvom.

"Za nas bi to bilo značajno. On je svjetsko ime, ne samo u sportu, već i šire. To bi bila velika stvar. Planiramo da odemo i kod predsjednika Vučića i da zajedno promovišemo sve borilačke sportove“, kazao je Borovčanin.

Nurmagomedov je u subotu uveče odbranio titulu svjetskog UFC šampiona u Abu Dhabiju, gdje je pobijedio Amerikanca Justina Gaethjea, a potom najavio kraj karijere. Od ukupno 29 MMA borbi, nijednom nije poražen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije