Zoran Zekić pred utakmicu s GOŠK-om: Otkrio na koje igrače neće računati

0
FENA
Zoran Zekić pred utakmicu s GOŠK-om: Otkrio na koje igrače neće računati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zoran Zekić

Fudbaleri Sarajeva u ponedjeljak na Koševu dočekuju ekipu GOŠK-a, u meču trećeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je dobro započelo novu sezonu u prvenstvu BiH ostvarivši maksimalan učinak u prva dva kola, a u "bordo" taboru nadaju se nastavku niza.

Šef stručnog štaba Zoran Zekić ističe da dočekuju opasnog protivnika, utakmica "puna izozova, puna zamki".

Požar u Sarajevu, vatrogasci na terenu

Požar u Sarajevu, vatrogasci na terenu

"Nadam se da niko ne razmišlja o laganoj situaciji. Gledao sam ih protiv Zrinjskog gdje je GOŠK zaslužio u prvom poluvremenu da ide s vodstvom na odmor. Trebamo biti trezveni, pametni i skoncentrisani", rekao je Zekić.

Dodaje kako je novi napadač Aldin Turkeš registrovan, fizički je "koliko-toliko" dobar, ali da se treba malo priviknuti.

"Ne želimo raditi neki pritisak na njegov organizam i psihu. Mustafić je napokon s nama, u punom treningu, Đuričković i Duraković nažalost nisu. Imamo još četiri treninga do ponedjeljka. Nadam se da će sve biti u redu do kraja. Uvijek više razmišljamo o onima koji su na dispoziciji", istakao je trener Sarajeva.

Naglašava da mu je trenutno najvažnije da ekipa bude u ritmu, da do pauze budu na nivou, a onda da pauzu iskoristiti za neke detalje koje nisu uspjeli uraditi kroz pripreme.

Osvrnuo se i na rezultate Borca i Zrinjskog u evropskim takmičenjima ističući da je njihov dalji plasman velika stvar i da je otvorila oči mnogima u regiji kada je u pitanju bh. nogomet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije