Dugo nije bila bolja atmosfera u taboru FK Željezničar: 'Očekivanja su velika'

2
Radiosarajevo.ba
Dugo nije bila bolja atmosfera u taboru FK Željezničar: 'Očekivanja su velika'
Foto: Prtscr / X.com / Denis Ćorić

FK Željezničar će u subotu, 17. augusta, u 21 sat na Grbavici dočekati ekipu Igmana u trećem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine. Uoči utakmice se trener Plavih Denis Ćorić obratio novinarima

"Prije nego što se okrenemo utakmici, iskoristio bih priliku da čestitam Zrinjskom i Borcu na sinoćnjim dobrim igrama. Želim im da bh. nogomet prezentuju u najboljem svjetlu. Igman izuzetno respektujem, u svojim redovima imaju dosta dobrih pojedinaca. Vodi ih trener kojeg iznimno cijenim, gospodin Musemić. U pripremnom dijelu su pobijedili nas ovdje sa 3:1.

Maksimalno sam fokusiran na svoju ekipu. U dobrom smo ritmu. Momci dosta dobro rade. Dobro ozračje, pozitivna atmosfera. Želimo tako nastaviti. Imamo malih problema sa igračkim kadrom, par igrača nam je dobilo virozu. Huso i Stefan još nisu u kadru za utakmicu. Dobra stvar je ta što su registrovani igrači koji su došli i bit će u konkurenciji za ovu utakmicu. Igramo na Grbavici, očekivanja su uvijek velika, a to su tri boda.

Borba za Unu ne prestaje: Na novom protestu protiv mini hidroelektrane i predstavnici USK

Borba za Unu ne prestaje: Na novom protestu protiv mini hidroelektrane i predstavnici USK

Naglasio sam da imamo pet-šest dosta dobrih U-21 momaka. Vidjet ćemo sve. Imamo problema sa virozom. To nam dosta kroji neke stvari. Svi su oni unutra. Pokušat ćemo izabrati najboljeg U-21. Koga god izaberemo, vjerujem da će dati svoj doprinos. Svi momci koji su tu se dižu iz treninga u trening. Kako mladi, tako i stariji fudbaleri.

"Što se tiče igrača koji su došli, Filip je zadnjih osam-devet dana više bio na putu, nego na treningu zbog papirologije. S nama je zadnja dva-tri treninga. On dolazi iz ekipe koja je u jednom dobrom ritmu, ali treba polako, ne trebamo srljati. Martin ulazi u trenažni proces. Ne samo njih dvojica, nego svi drugi, jesu stvarno kvalitetni igrači, ali treba polako. Znamo svi kako to ide. Bitna stvar je da je ta papirologija riješena. Oni su u konkurenciji za Igman. Tu je i Laušević, koji je stekao pravo nastupa", rekao je šef stručnog štaba FK Željezničar, Denis Ćorić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije