Jedna od najstarijih navijačkih skupina u BiH se oglasila povodom gašenja grupe i mijenjanja imena

2
Radiosarajevo.ba
Jedna od najstarijih navijačkih skupina u BiH se oglasila povodom gašenja grupe i mijenjanja imena
Foto: Sloboda / Fukare Tuzla

Nakon što su pojedini mediji objavili informaciju da navijači FK Slobode, Fukare Tuzla 1987, prestaje djelovati pod prepoznatljivim imenom, te da će rad Udruženja navijača biti zamrznut do daljnjeg, popularne Fukare su poslale saopćenje za javnost.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Po ko zna koji put naša grupa trpi medijsku torturu i prolazi kroz laži te smo i ovog puta dužni odbaciti gnusne laži koje se provlače po medijima širom BiH.

Vlada RS prihvatila uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve u BiH

Vlada RS prihvatila uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve u BiH

Naime, navijačka skupina Fukare Tuzla 1987 je osnovana i ne može biti ugašena niti zamrznuta kao što navode. Ekipa koja vodi trenutno tribinu je sastavljena od Salt City Boys i ta grupa je jezgro tribine. S toga molimo medije da ne šire laži dezinformacije nego da se obrate na pravu adresu za tačne informacije vezane za grupu.

Druga stvar je ta što je ovo samo još jedan pokušaj nemoći uprave da se skrene sa loših rezultata i talova koje prave u saradnji sa menadžerima koji faktički vode klub. Ovim naručenim textovima pokušavaju razjediniti navijače te otjerati i ovo malo simpatizera sto je ostalo na stadionu Tušanj.

Takozvana upravo, takozvani predsjedniče, lošim potezima i plaćanjem objava sitnim portalčićima nećeš moći da razjediniš ovo što se gradi. A tebi poručujemo odlazi što prije dok naše strpljenje nije izmaklo kontroli", napisale su Fukare i za kraj poručile:

"Uprava napolje."

[DEMANT I SAOPŠTENJE ZA JAVNOST] Po ko zna koji put naša grupa trpi medijsku torturu i prolazi kroz laži te smo i ovog...

Posted by Fukare Tuzla 1987 on Thursday, August 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije