Oproštaj od borbe za Mundijal: Zmajevi igraju za prestiž, Ukrajinci za baraž

0
Radiosarajevo.ba
Oproštaj od borbe za Mundijal: Zmajevi igraju za prestiž, Ukrajinci za baraž
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Utakmica BiH-Finska

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će (20.45 sati) u posljednjem susretu kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo dočekati selekciju Ukrajine.

Naša selekcija u utakmici kojoj nema nikakav rezultatski značaj, žele izbjeći najgori učinak u kvalifikacijama do sada, dok Ukrajinci koji bi u slučaju pobjede od dva razlike te remija ili poraza Finske od Francuske, osigurali plasman u baraž.

Naši fudbaleri su u subotu porazom od Finske na Bilinom Polju (1:3), ostali bez šansi za plasman u baraž, zbog čega će selektor Petev pružiti šansu igračima koji su imali manju minutažu tokom ovih kvalifikacija.

Refik Lendo u Ahmićima: Ne želimo osuditi naše susjede-katolike, mi želimo s njima živjeti.

Refik Lendo u Ahmićima: Ne želimo osuditi naše susjede-katolike, mi želimo s njima živjeti.

Selekcija Finske, kolo prije kraja, ima četiri boda više od našeg tima te će sa reprezentacijom Ukrajine voditi borbu za drugo mjesto u grupi.

Ukoliko izabranici Ivayla Peteva ne upišu pobjedu protiv Ukrajine, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će zvanično i najneuspješnije od osamostaljenja naše domovine.

Večeras Bosna i Hercegovina će igrati za prestiž. Zmajevi su ponovo razočarali naciju, a nadamo se da će nakon ovog susreta čelnici FSBiH i aktuelni selektor napraviti analizu.

Liga nacija se igra naredne godine, a tek u martu 2023. godine su kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Susret počinje u 20:45 sati, uz direktan TV prijenos na Nova BH.

Kladionica Mozzart već je objavila kvote za duel na Bilinom polju.

Svi oni koji vjeruju u pobjedu BiH mogu odlično zaraditi - kvota je 6.25. Na remi kvota je 3.80, a kvota na pobjedu Ukrajine je 1.65.

Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije