Finska slavila u grotlu Bilinog polja, Zmajevi ostali bez Mundijala

9
A. L.
Finska slavila u grotlu Bilinog polja, Zmajevi ostali bez Mundijala
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Utakmica BiH-Finska

Fudbalska reprezentacija Finske pobijedila je danas u Zenici Bosnu i Hercegovinu s 3:1 u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i na taj način našu selekciju definitivno ostavila bez Mundijala u Kataru

Prvo poluvrijeme

Zmajevi su sjajno krenuli u meč. Naši momci su preuzeli terensku inicijativu od prve minute. Već u 8. minuti smo bili opasni. Gojko Cimirot je dobio loptu od Radeta Krunića, pokušao ubaciti u peterac, jedan fudbaler Finske je to, čini se, rukom izblokirao, ali sudac Michael Oliver nije pokazao na penal za naš tim.

Povratak Čapljixa: Ponovo dominira područjem oko Miljacke u centru Sarajeva

Povratak Čapljixa: Ponovo dominira područjem oko Miljacke u centru Sarajeva

U 12. minuti imali smo vrlo dobru priliku. Jedna lopta se odbila do Miralema Pjanića koji šutira iz prve s ruba šesnaesterca, ali vrlo loše je to bilo.

Utakmica BiH-Finska - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo.ba: Utakmica BiH-Finska

Poslije toga, Finci su se oslobodili pritiska. Prvi put su zaprijetili u 20. minuti preko Forssa. Ofanzivac gostiju šutira glavom, ali lak je to plijen za Ibrahima Šehića.

U 22. minuti nevjerovatna greška Siniše Saničanina. Poklonio je loptu Teemu Pukkiju, ovaj se zaletio na gol, ali Saničanin i Šehić su ga zajedničkim snagama uspjeli zaustaviti i lopta je otišla u korner.

Samo minut kasnije penal za Fince. Miralem Pjanić je igrao rukom u našem šesnaestercu i Oliver je pokazao na bijelu tačku. Pukki je uzeo loptu, ali Ibrahim Šehić mu je odbranio šut s 11 metara.

Ipak, bilo je suđeno da Finci povedu u ovom susretu. U 29. minuti Pukki nakon lijepe akcije ubacuje s desne strane, a na pravom mjestu je Forss koji pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Svjetlo na kraju tunela za bh. tim dolazi u 37. minuti kada Finci ostaju s deset fudbalera. Nakon starta nad Kolašincem, sudac Oliver je direktan crveni karton pokazao Raitali. Kolašinac nije mogao nastaviti meč pa umjesto njega ulazi Demirović.

Prvi dio meča je završio potpunom inicjativnom Zmajeva. Prevljak je pokušao iz kornera u 42. minuti, ali odbranio je to Hradecky.

Imali smo još nekoliko kornera, ali bez većih šansi.

Drugo poluvrijeme

U drugo poluvrijeme naši momci ulaze užasno. Već u 47. minuti jedna lopta se odbija do Pukkija koji šutira, ali imali smo sreće jer je to otišlo svega nekoliko centimetara pored gola Šehića.

Samo dvije minute kasnije prijetimo i mi i to preko Krunića, ali nema promjene.

U 51. minuti novi gol za Fince. Nakon vrlo loše reakcije u našoj odbrani Lod je pogodio za 0:2.

Naši momci nisu odustali ni nakon toga. Izvršio je selektor Ivaylo Petev nekoliko izmjena. Ubacio je, između ostalih, i Luku Menala, a on mu se odužio u 69. minuti. Amer Gojak, koji je također ušao u igru u drugom poluvremenu, ubacuje iz skraćenog kornera, a Menalo pogađa za veliko slavlje na Bilinom polju. 

Ipak, svega tri minute kasnije, Finci su nas ponovo 'zaledili'. Nakon ubačaja iz prekida, lopta dolazi do O'Shaughnessyja koji pogađa za 1:3. Dugo se poslije toga pregledavao VAR snimak i gledalo da li je možda fudbaler gostujućeg tima bio u ofsajd poziciji, ali na kraju je sudac Oliver ipak pokazao na centar. 

Našim Zmajevima još je ostalo da u utorak odigraju posljednji susret u grupi. Protivnik je Ukrajina, a susret počinje u 20.45 sati.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije