Petev odgovorio na pitanje da li razmišlja o odlasku s klupe Zmajeva

3
Radiosarajevo.ba
Petev odgovorio na pitanje da li razmišlja o odlasku s klupe Zmajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija uoči meča sa Ukrajinom

Na današnjoj pres konferenciji reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice protiv Ukrajine, koja se igra u utorak od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, novinarima su se obratili selektor Ivaylo Petev i golman Ibrahim Šehić.

“Sutra je zadnja utakmica. Bitne su dvije stvari, a to je želja i borba za pobjedom. To su dvije najbitnije stvari, moramo pokazati karakter iz prošlih utakmica, osim ove sa Finskom“, kazao je Petev.

Ko će nastupiti sutra, bilo je jedno od pitanja novinara.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

“Ne mogu sada reći ko će igrati, ali će dobiti priliku igrači koji nisu igrali. Nemamo šanse za plasman, pa je moguće dat će šansu dobiti igrači koji su igrali malo ili nisu igrali nikako“, dodao je Petev.

Zanimljivo - dobio je selektor mi pitanje o odlasku s klupe Zmajeva.

Razmišljam samo o Ukrajini“, podvukao je Petev i prekinuo sve spekulacije.

Šehić je nakon poraza Finske i gubitka svih šansi za baraž bio jako kritičan, a na press konferenciji nije želio nikoga od Zmajeva izdvajati.

Konferencija uoči meča sa Ukrajinom - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Konferencija uoči meča sa Ukrajinom

“Ovo je timski sport. Svi zajedno smo krivi za svaki poraz. Nema pojedinaca. Psihološku pripremu bi igrači trebali odraditi sami za sebe. Ne mogu ja ići u svaku sobu ići i šamarati igrače da bi bili svjesni da igramo najvažniju utakmicu. Selektor je dobro pripremio utakmicu taktički. Finci su više željeli pobjedu od nas. Pobjeđivale su nas reprezentacije deset puta gore od nas baš zbog tog pristupa”, rekao je Šehić, prenosi SCSport.

Čuvar mreže našeg nacionalnog tima istakao je Zmajevi žele okrenuti novi list u utakmici protiv Ukrajine u utorak.

“Emotivno smo ispražnjeni protiv Finske. Nema vremena puno u našem poslu ni za radovati se ni tugovati. Svjesni smo da moramo odigrati dobru utakmicu. Svaka utakmica za reprezentaciju je nešto posebno. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobru utakmicu i da je protiv Finske bio loš dan te da od Ukrajine počinje nova priča”, dodao je naš golman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije