Zidane: Nećemo dovoditi pojačanja, dok ne prodamo nekoga

Anadolija
Zidane: Nećemo dovoditi pojačanja, dok ne prodamo nekoga
EPA / Zinedine Zidane
Francuski trener Zinedine Zidane tvrdi da njegov klub Real Madrid neće do kraja ljetnog prelaznog roka dovoditi igračka pojačanja, osim u slučaju da nekoga prodaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni šampion Evrope imao je neuobičajeno miran prelazni rok. Real je vratio Alvara Moratu iz Juventusa, te Marca Asensija sa posudne iz Espanyola. S druge strane, od igrača koji su igrali zapaženu ulogu prošle sezone otišao je samo Jese u Paris Saint-Germain za 25 miliona eura. Zidane insistira na tom da ima odličan tim i da mu nisu neophodna pojačanja.

“Ako niko ne ode, neće biti nikakvih dolazaka do kraja prelaznog roka. Istina je da sam zadovoljan sa ekipom koju imam“, jasan je bio Zidane na konferenciji za novinare pred početak sezone u španskoj Primeri.

Real će na otvaranju u nedjelju putovati na megdan Real Sociedadu, jednom od najnezgodnijih domaćina u Primeri.

“Imali smo dobre pripreme. Svi igrači su spremni za početak. Čeka nas teška sezona, ali smo spremni da se borimo za trofeje. Znamo da je važno dobro krenuti. Sigurno je da će Real Sociedad biti težak rival, ali vidjećemo kako će se odvijati situacija na terenu. Naš glavni cilj je osvajanje naslova šampiona Španije“, rekao je Zidane.

Zanimljivo Kraljevi na titulu u domaćem prvenstvu čekaju od 2012. godine. Utakmica prvog kola Primere između Real Sociedada i Real Madrida igraće se u nedjelju u San Sebastianu sa početkom u 20.15 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije