Crystal Palace dovođenjem Bentekea oborio klupski rekord

Anadolija
Crystal Palace dovođenjem Bentekea oborio klupski rekord
Engleski premierligaš Crystal Palace doveo je iz Liverpoola napadača Christiana Bentekea za 27 miliona funti (oko 31,2 miliona eura) i tako postavio klupski rekord u visini transfera, javlja Anadolu Agency (AA).

Obeštećenje za 25-godišnjeg belgijskog napadača, koji je sa Palaceom potpisao ugovor na četiri godine, mogla bi porasti za dodatnih pet miliona funti (oko 5,77 miliona eura), ističu britanski mediji.

Benteke je u Liverpool stigao ljeta 2015. godine iz Aston Ville za 32,5 miliona funti (oko 37,5 miliona eura), ali na “Anfieldu“ nije opravdao uloženi novac u njega. Dolaskom menadžera Jurgena Kloppa na klupu “redsa“ sve je češće bio u drugom planu, pa je ovog ljeta odlučio da promijeni klub.

Belgijanac je četvrto pojačanje Palacea u ovom prelaznom roku. Prethodno su došli Andros Townsend, James Tomkins i Steve Mandanda.

“Veoma sam sretan što sam svoju budućnost vezao za Crystal Palace“, poručio je Benteke nakon potpisa ugovora.

Benteke je u Englesku stigao 2012. godine, kada je iz belgijskog Genka prešao u Aston Villu. za klub iz Birminghama odigrao je tri sjajne sezone, tokom kojih je upisao 101 nastup u svim takmičenjima i postigao 49 golova. Bila je to sjajan preporuka za Liverpool, ali se u crvenom dresu nije naigrao. Upisao je 42 nastupa u svim takmičenjima, uglavnom ka rezerva, i postigao deset golova. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 26 utakmica i dao šest golova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije