Hurtić: Mislim da ova ekipa nije pružila sve što može

Radiosarajevo.ba
Hurtić: Mislim da ova ekipa nije pružila sve što može
Na današnjoj konferenciji u Fudbalskom klubu Sarajevo, medijima su se obratili Almir Hurtić i Samir Radovac.

Povod je meč 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojem se u ponedjeljak sastaju FK Sarajevo i NK Metalleghe BSI.

Većina ekipa se na Koševu brani, po nekim mojim procjenama ekipa Metalleghea je do sada igrala otvorena i to je jedna od rijetkih ekipa, od ovih takoreći manjih klubova, koji igraju otvoreno, i mislim da će tako igrati i na Koševu.”

On je rekao da su u pogonu svi igrači koji su na prošloj  utakmice protiv Mladosti imali problema s povredama. 

“Puno toga ovisi o nama, bitno je kako ćemo mi izaći. Na posljednjoj utakmici nismo dobro igrali u igračkom smislu, i radili smo na tome tokom sedmice i sigurno da ćemo u ponedjeljak izaći s namjerom da pobijedimo utakmicu. Nije bitno kako će Metalleghe igrati, bitno je kako ćemo mi izgledati. Nije nam problem što igramo u ponedjeljak, možda i nije loše što smo imali dan duže. Imamo još dva dana da poradimo na nekim stvarima. Očekujem dobru utakmicu i da pobijedimo.”

Da li igrači daju sve od sebe? Hurtić kaže: 

“Mislim da ova ekipa nije pružila sve što može te sada pruža nekih 60% po mojoj procjeni. Šta su razlozi – teško je reći. Pokušavamo ispravljati neke stvari u hodu. Psihološki pritiska i malo ta atmosfera koja se napravila vjerovatno utječe na njihov individualni učinak na utakmici. Očekujem da te nedostatke ispravimo, očekujem od igrača da se stabilizuju psihološki. Mislim da smo u ovih pet utakmica doživjeli sve i možemo igrati puno bolje.”

Ima li u tome Hurtićeve odgovornosti? 

“Svako ima neku svoju analizu. Kada klub ne bude zadovoljan mojim angažmanom i mojim vođenjem – sigurno da će to ljudi iz kluba prepoznati. Ako sam ja problem onda mogu otići. Ja sam za dobrobit kluba spreman na bilo šta i to sam i pokazao u proteklom periodu.”

Medijima se obratio i Samir Radovac istaknuvši da je fizički spreman:

“Što se tiče utakmica, do sada sam odigrao tri i zadovoljan sam, mada uvijek može bolje, zabio sam i taj gol. Drago mi je što se vraćam i što su me prošli bolovi u leđima koje sam imao već devet mjeseci.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije