Odlukom FK Sarajevo Sabrina Buljubašić neće istupati u javnost

Radiosarajevo.ba
Odlukom FK Sarajevo Sabrina Buljubašić neće istupati u javnost
Fudbalski klub Sarajevo nakon pet godina dobit će novog direktora. Mandat Dine Selimovića isteći će posljednjeg dana septembra, a njega će kao vršilac dužnosti zamijeniti Sabrina Buljubašić.

Informacija je to koja je zatresla bosanskohercegovačku fudbalsku javnost, s obzirom na to da se odlazak Selimovića nije očekivao. Njegovu smjenu već dugo traže navijači Bordo tima, ali nakon što je Selimović "preživio" Skupštinu kluba, održanu 10. juna malo ko je vjerovao da će doći do promjena.

Selimovića će dakle na poziciji direktora kluba zamijeniti Sabrina Buljubašić, bivša fudbalerka SFK 2000, ali i magistrica sportskog prava. To zvanje stekla je na ISDE fakultetu u Madridu. Veliki dio života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama, a diplomirala je internacionalno pravo na Američkom univerzitetu u BiH.

Riječ je o djevojci koja tek treba proslaviti 28. rođendan, a u Fudbalskom klubu Sarajevo ranije je radila u pravnoj službi. Ona će dakle postati prva direktorica u historiji Bordo tima, ali i najmlađa osoba koja se našla na jednoj od, bez pretjerivanja najstresnijih pozicija u bh. sportu. Željeli smo s ovom damom napraviti intervju, porazgovarati o njenim ambicijama i njenoj viziji Fudbalskog kluba Sarajevo, ali to nažalost nije moguće.

Fokus će biti na terenu i sportskom segmentu, pa je FK Sarajevo donio odluku da v. d. direktora kluba, Sabrina Buljubašić neće davati izjave i intervjue medijima u Bosni i Hercegovini, rečeno nam je iz FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije