Hurem: Teško je igrati Ligu prvaka nakon bh. prvenstva

Fena
Hurem: Teško je igrati Ligu prvaka nakon bh. prvenstva
Fudbalske prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, od 23. do 28. augusta će biti domaćin kvalifikacionog turnira grupe 6 za UEFA Ligu prvaka.

Pored bh. tima na turniru će učestvovati još Ramat Hasharon (Izrael), Kharkiv (Ukrajina) i Rigas Futbola skola (Latvija). Kako je na današnjoj konferenciji za medije naglasila trenerica Samira Hurem, bh šampionke imaju ambiciju da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, ali svjesne su da ih očekuju teške utakmice.

"Kao i svake godine, svjesne smo da je ovo Liga prvaka i da će utakmice biti mnogo drugačije od našeg takmičenja. Tačno je da je jedan od naših najvećih problema izlazak na međunarodnu scenu nakon naše lige u kojoj doslovno nemamo niti jednu jaku utakmicu. Ipak, naše igračice su kroz nastupe s reprezentacijom stekle iskustvo i očekujem da ćemo biti uspješne u ovoj sezoni Lige prvaka", kazala je Hurem.

Hurem naglašava da će utakmice na turniru biti teške, te da još uvijek nije u potpunosti upoznata sa sastavima protivničkih ekipa.

Igračica SFK 2000 Sarajevo Azra Numanović ističe da je samo učešće u Ligi prvaka velika čast i privilegija.

"Već smo imale dobre rezultate u ligi prvaka kada smo u dva navrata izborile plasman u šesnaestinu finala takmičenja. Želimo ponoviti te uspjehe. Ako nas posluži zdravlje i zaobiđu povrede, vjerujem da možemo dobro odigrati turnir i ostvariti zacrtane ciljeve. Ako prođemo u šesnaestinu finale, tamo nas čekaju najveći evropski klubovi. Dolazak Bayerna, Barcelone ili nekog drugog velikog kluba, mnogo bi značilo za Sarajevo", istaknula je Numanović.

Prvi susret na turniru SFK 2000 Sarajevo će odigrati protiv Ramat Hasharona u utorak, 23. augusta u 11 sati na stadionu Otoka u Sarajevu. Dva dana poslije na istom stadionu u 17 sati bh. prvakinje će se sastati s Rigasom, dok je susret protiv Kharkiva zakazan za 28. august u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije