Zakazana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Glavna tema - novi vlasnik

Radiosarajevo.ba
Zakazana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Glavna tema - novi vlasnik
Foto: FK Sarajevo / Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo zakazana za 8. april

Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo na čelu sa predsjedavajućim Valentinom Ilievskim zakazana je za ponedjeljak, 8. april, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Prije nekoliko sedmica, vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam postao je novi većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo nakon što je kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok preostalih 10 posto drže bh. investitori.

Nam je čelnik Vietnam Football Development and Investvent Funda (PVF), najveće fudbalske akademije u Aziji koja sarađuje na globalnom nivou s velikim imenima i klubovima.

Prethodnih šest godina Vincent Tan bio je vlasnik većinskih upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo, a u tom periodu ostvarena su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti međunarodne saradnje.

Kako je najavljeno, FK Sarajevo bit će integrisan u mrežu klubova koja će naknadno biti kreirana u cilju ostvarivanja dodatnih benefita, što se odnosi na razmjenu igrača i korištenje resursa kojima klub sa Koševa trenutno raspolaže djelimično ili nikako.

Prošle godine vanredna sjednica FK Sarajevo održana je 25. aprila, a na njoj je imovan tada bio novi Upravni odbor. 

U saziv novog Upravnog odbora FK Sarajevo imenovani su tada stručnjak za bankarske poslove i prodaju Senad Jahić, višegodišnji advokatan i pravnik Senad Bilić, te ekspertica za komunikacije i marketing  Ema Bukovica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije