Vico Zeljković: 'Ponosan sam, bilo je mnogo neutemeljenog osporavanja'

3
Radiosarajevo.ba
Vico Zeljković: 'Ponosan sam, bilo je mnogo neutemeljenog osporavanja'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković objavio je kako je zadovoljan hibridnim terenima koji su izgrađeni u našoj državi, te najavio izgradnju narednih.

Njegovu objavu sa Instagrama prenosimo u cijelosti:

"Ne mogu, a da javno ne podijelim svoje zadovoljstvo koje sam osjećao dok sam proteklih dana gledao utakmice naših klubova u Evropi, ali i utakmice domaćeg prvenstva. Svjedoci smo brojnih problema koji se javljaju na stadionima širom regije, ali i Evrope, a vezani su za loše terene, gdje je čak dolazilo i do promjene mjesta odigravanja utakmica zbog neuslovnosti.

Požar u Sarajevu, vatrogasci na terenu

Požar u Sarajevu, vatrogasci na terenu

S druge strane, s naših stadiona u svijet je otišla lijepa slika jer tereni na stadionima u BiH izgledaju odlično, što su potvrdila i službena lica u svojim izvještajima.

Jednostavno bez osnovne infrastrukture, ne može biti ni dobrih rezultata, ali ni komfora za gledaoce. Bilo je mnogo neutemeljenog osporavanja, mišljenja da je to utopija, ali danas vidimo rezultate rada. U pitanje je dovođen i kvalitet podloge koja je rađena, a vidjeli smo da su tereni izdržali i snijeg i kišu i temperature preko 40 stepeni.

Od starta smo zahtijevali kvalitet u svakom pogledu, kako po pitanju same podloge, tako i preduzetih radova. Istina, bilo je određenih 'probijanja rokova', ali sve sa ciljem da se započeti radovi urade na pravi način, da kasnije ne bi plaćali mnogo skuplju cijenu. Nakon Banje Luke, Sarajeva, Mostara, Tuzle i Doboja, novi tereni čekaju svoju premijeru u Širokom Brijegu i Posušju.

Moram ovom prilikom da pohvalim i sve klubove i ljude koji ulažu maksimalne napore na održavanju terena, koje nije ni malo lako, niti jeftino. Iz toga razloga, Savez je preuzeo na sebe troškove održavanja ovih terena, kako bi i na taj način olakšao ovaj posao klubovima. Naravno, ovdje priča ne staje", stoji u objavi Predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije