Vedad Ibišević: Fudbaleri ne zarađuju previše, njihov posao je težak

Radiosarajevo.ba
Vedad Ibišević: Fudbaleri ne zarađuju previše, njihov posao je težak
Vedad Ibišević, kapiten Herthe, nalazi se sa svojim klubom na pripremama u Bad Saarowu. U intervjuu za Kicker, 32-godišnji reprezentativac BiH govorio je o zaradama fudbalera, planovima za nerednu sezonu...

"Ne razumijem primjedbe da fudbaleri previše zarađuju, pogotovo kad vidim obim posla u trening kampu. Biti fudbaler je težak posao. Nije jednostavno odigrati dobru sezonu, a pogotovo ostvariti 10-godišnju karijeru u Bundesligi. Sigurno da fudbalerima nije ugodno na pripremama, ali bez fitnessa nemaju šta tražiti u Bundesligi", rekao je Ibišević.

Naredna sezona bit će izazov za Ibiševića i njegov klub jer Hertha prvi put nakon sedam godina igra na europskoj sceni. Popularni Vedo na ovu činjenicu gleda s pomiješanim osjećajima.

"U prošlosti su postojali primjeri igranja na više frontova koji nam moraju biti upozorenje. Mogla bi to biti teška sezona za nas, pogotovo zato što nemamo iskustva. Ipak, Europa liga ne mora biti nešto negativno", kaže Ibišević.

Ne želi govoriti o konkretnim ciljevima za narednu sezonu.

"Teško je dati prognoze. Očekujem da se u vrh vrate timovi poput Schalkea, Leverkusena ili Gladbacha, koji su prošle godine bili slabi. U Europi želimo proći grupnu fazu", objašnjava kapiten Herthe Vedad Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije