Vedo je rekorder: Saznajte 10 najboljih bh. strijelaca u historiji Bundeslige

J. M.
Vedo je rekorder: Saznajte 10 najboljih  bh. strijelaca u historiji Bundeslige
Vedad Ibišević ušao je u subotu u historiju. S dva pogotka protiv HSV-a 'Vedator' je postao najbolji Bosanac na listi strijelaca u historiji Bundeslige.

Napadač Herthe i bh. reprezentacije prestigao je dosadašnjeg rekordera Sergeja Barbareza koji je 96 puta zatresao protivničku mrežu u jednoj od najjačih evropskih liga.

Na trećem mjestu liste najboljih bh. strijelaca u historiji Bundeslige nalazi se Edin Džeko s 66 golova. Barbarez i Džeko mogu se pohvaliti da su bili najbolji strijelci njemačkog prvenstva u sezonama 2000/2001 (Barbarez) i 2009/2010 (Džeko)

Znate li poredak najboljih 10 strijelaca Bundeslige iz Bosne i Hercegovine?

Iza Ibiševića, Barbareza i Džeke nalaze se Hasan Salihamidžić (52), Sejad Salihović (46), Zvjezdan Misimović (37), Demir Hotić (36)…

Idriza Hošića, koji se nalazi na osmom mjestu s 32 gola, sjećaju se stariji ljubitelji fudbala. Ovaj Prijedorčanin, koji je nosio dres Željezničara iz Prijedora, hrasničkog Famosa i Partizana, početkom 70-ih bio je golgeter Kaiserslauterna, a odigrao je jednu sezonu i za Duisburg.

Listu 'top 10' najboljih bh. strijelaca u Bundesligi zaključuju Zlatan Bajramović i Marko Topić.

Pogledajte infografiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije