Mancini: Džeko je veliki napadač

Anadolija
Mancini: Džeko je veliki napadač
Italijanski trener Roberto Mancini koji je trenutno bez angažmana izjavio je da je Roma dovođenjem bh. reprezentativca Edina Džeke osigurala usluge vrhunskog napadača, koji će ove sezone postići mnogo golova.

Mancini je pred početak ove sezone sporazumno raskinuo ugovor sa Interom, a svojevremno dok je bio menadžer Manchester Cityja imao je priliku sarađivati sa Džekom.

“Doveo sam Džeku u City iz njemačkog Wolfsburga i za mene on je veliki napadač. Očigledno je da nikome nije lako igrati u Italiji, pa mu je možda bila potrebna cijela godina za aklimatizaciju, ali uvjeren sam da  će ove sezone može postići mnogo golova, jer posjeduje kvalitet“, kazao je Mancini za italijanske medije.

Džeko je prošle sezone u dresu Rome odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima i postigao svega deset golova. No, ove sezone je u osam nastupa već četiri puta pogodio protivničku mrežu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije