Tottenhamov napadač Hjong-min Son mora u vojsku?

Radiosarajevo.ba
Tottenhamov napadač Hjong-min Son mora u vojsku?
Hjong-min Son, 24-godišnji napadač Tottenhama, prema zakonu Južne Koreje bit će primoran do 28 godine odslužiti obavezni vojni rok u trajanju od 21 mjeseca, prenosi Guardian.

Iako su neki sportisti u ovoj zemlji bili oslobođeni služenja vojnog roka ili im je taj vojni rok skraćivan na minimalnu mjeru, u zavisnosti od toga koliko su "zadužili" zemlju, čini se da Son još uvijek nije napravio dovoljno uspjeha za svoj nacionalni tim, te ga očekuje obaveza prema domovini.

Na Tottenhamovoj press konferenciji Son je govorio o neuspjehu južnokorejske fudbalske reprezentacije, koji smatra ličnim neuspjehom, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ovog ljeta, kao i o teškom vremenu koje je iza njega, a u kojem se borio da pokaže svoju najbolju formu nakon prošlogodišnjeg transfera koji ga je na Otok doveo iz njemačkog Bayera iz Leverkusena.

Nakon što je konačno ušao u formu i pokazao svoje fudbalsko znanje u nekoliko susreta, nadao se nekom olimpijskom odličju u dresu svoje države u Rio de Janeiru, koje bi dodatno doprinijelo njegovoj već velikoj popularnosti u Južnoj Koreji, ali i koje bi utjecalo na njegovo oslobađanje ili skraćivanje vojnog roka.

Kako se to nije desilo, Son je danima bio razočaran u neuspjeh reprezentacije, koji ga je dugo vremena tištio, a u čitavom tom razočarenju naišao je na podršku čelništva Tottenhama, koje je iskazalo puno povjerenje u njegove vještine. Sve to moglo bi dodatno doprinijeti poboljšanju Sonove igre u bliskoj budućnosti, što će mu posebno biti potrebno na Azijskim igrama 2018. godine, kada će imati još jednu priliku da osvoji neko odličje s reprezentacijom Južne Koreje i bude oslobođen obaveze služenja vojnog roka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije