Bh. juniori počeli pripreme za nastup u kvalifikacijama

Fena
Bh. juniori počeli pripreme za nastup u kvalifikacijama
Juniorska nogometna reprezentacija (U19) Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Zenici gdje je počela pripreme za turnir kvalifikacija za EP koji će biti održan u Litvaniji.

"Počeli smo pripreme za prvi kvalifikacijski krug. Pozvali smo 22 igrača, ali Sandi Hušić je povrijeđen, dok Mirza Mustafić ima administrativnih problema i na njih nećemo moći da računamo u Litvaniji", rekao je selektor Toni Karačić.

Reprezentacija bi trebalo da danas bude kompletirana, sa obzirom na to da pojedini igrači nisu mogli doći na prvu prozivku zbog nastupa u Ligi prvaka za omladince.

"Iskoristit ćemo ovaj pripremni period da se što bolje spremimo, analiziramo protivnike kako bismo ostvarili što bolji rezultat", dodao je Karačić.

Protivnici mladim bh. nogometašima bit će selekcije Litvanije, Austrije i Azerbejdžana.

Selektor BiH smatra da je Austrija favorit za prvo mjesto, ali da su Litvanija i Azerbejdžan "kvalitetne, kompaktne i čvrste ekipe".

"Svi ovi timovi imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku, ali pitamo se i mi. Sama činjenica da smo uz Austriju bili u prvoj jakosnoj skupini na žrijebanju, stavlja nas u ulogu favorita i mi to trebamo da opravdamo. Neće biti lako, ali smatramo da možemo proći u Elitni krug kvalifikacija", zaključio je selektor bh. tima.

Juniori BiH u Zenici će se pripremati do 1. oktobra.

Raspored utakmica bh. tima na kvalifikacionom turniru:

Litvanija - Bosna i Hercegovina (4. oktobra, 16.00 sati)
Bosna i Hercegovina - Azerbejdžan (6. okotbra, 13.00)
Bosna i Hercegovina-Austrija (9. oktobra, 13.00)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije