VAR se nije gasio: Real slavio preokretom u 99. minuti u jednoj od najluđih utakmica godine

0
Radiosarajevo.ba
VAR se nije gasio: Real slavio preokretom u 99. minuti u jednoj od najluđih utakmica godine
Foto: EPA-EFE / Slavlje nakon gola Carvajala

U susretu 21. kola španskog fudbalskog prvenstva Real Madrid je pobijedio "fenjeraša" Almeriju s 3-2 nakon što je gubio 0-2 nakon prvog poluvremena.

Real Madrid i Almerija su odigrali sjajnu utakmicu s pet golova i nizom prilika, a pobjednički gol domaćin je zabio u devetoj minuti nadoknade. Međutim, nakon utakmice bit će mnogo povika na suđenje. U naslovnoj ulozi bio je VAR, a gosti su nakon susreta bili ogorčeni suđenjem.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu. Međutim, netko je odlučio da danas ovdje ne možemo pobijediti," kazao je nakon susreta gostujući igrač Marc Pubill na DAZN-u.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Tri poziva iz VAR sobe spasila su "kraljevski klub". Jedanaesterac u korist Reala, poništeni pogodak Almerije i gol Viniciusua. Jedanaest minuta sudačke nadoknade, pišu Sportske, isključenje gostujućeg igrača, Carvajalov gol u 99. minuti. Sasvim sigurno "najluđih" 45 minuta ove sezone u Primeri.

Počelo je sjajno za goste. Nacho je pogriješio prilikom jednog dodavanja, a gosti su "poklon" pretvorili u pogodak već u 38. sekundi. Strijelac je bio Largie Ramazani, na asistenciju Lucasa Robertonea. U 43. minuti Edgar Gonzalez je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora fantastično pogodio za 0-2.

Carlo Ancelotti je u nastavak susreta ušao s tri izmjene. U svlačionici su ostali Nacho, Mendy i Rodrygo, a u igru su ušli Brahim, Fran i Joselu. Deset minuta kasnije Real je smanjio. Brazilac Kaiky je igrao rukom, a sudac Francisco Maeso dosudio jedanaesterac nakon pregleda video snimke. Gosti su prosvjedovali, ali bez uspjeha. Jude Bellingham je bio siguran. Samo pet minuta kasnije Almerija je zabila i treći gol, no još jednom se uključio VAR i još jednom je spasio domaći sastav. Ovoga puta zbog prekršaja Lopyja protiv Bellinghama.

Real je uspio izjednačiti u 68. minuti golom Viniciusa Juniora. I ovaj trenutak se provjeravao, činilo se kako je Vinicius zabio rukom, no sudac je pokazao na centar. U 77. minuti još jednom se uključio VAR. Bellingham je zabio za preokret, no Franc Garcija je bio u zaleđu. U petoj minuti nadoknade gosti su ostali s igračem manje, nakon što je isključen Aizka Garitano, a tri minuta kasnije Real je stigao do pobjede golom Daniela Carvajala. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije nastupio za Real.

Real je ovom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici sa 51 bodom, a dva boda manje ima Girona. Almerija je posljednja sa šest bodova.

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije