U Jajcu 4. i 5. juna "Međunarodni turnir kraljevskih gradova"

0
Radiosarajevo.ba
U Jajcu 4. i 5. juna "Međunarodni turnir kraljevskih gradova"
Foto: Kolaž / U Jajcu 4. i 5. juna "Međunarodni turnir kraljevskih gradova"

Nogometni klub Jajce će u istoimenom gradu 4. i 5. juna organizirati "Međunarodni turnir kraljevskih gradova".

Na turniru će sudjelovati ekipe klubova iz kraljevskih gradova iz BiH i Hrvatske: HNK Tomislav, NK Bosna Visoko, FK Gradina Srebrenik, NK Vareš, NK Dinara Knin i NK Jajce.

Prema dogovoru predstavnika klubova učesnika domaćinstvo turnira će se mijenjati svake godine a prvi se održava u Jajcu. Osim sportskog turnir će imati za cilj i promociju turizma sa naglaskom na historijske trenutke. Turnir će biti održan u Sportskoj dvorani Jajce za selekcije U12 i U14 (5+1).

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Pokrovitelji turnira su: Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK/KSB.

Partneri turnira su: JU Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkog potencijala grada Jajca i Sportski Savez Općine Jajce.

Ceremonija otvaranja bit će održana 4. juna u 14 sati, a pola sata kasnije Jajce i Vareš odigrat će uvodni susret.

Finalne utakmice u U12 i U14 kategoriji bit će igrane 5. juna u 12 i 12.30 sai, a ceremonija zatvaranja turnira bit će organizirana istog dana u 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije