Turnirom "Welcome to Sarajevo", SFK obilježio Dan grada Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Turnirom "Welcome to Sarajevo", SFK obilježio Dan grada Sarajeva
Foto: SFK Sarajevo / Manifestacija povodom Dana grada Sarajeva

SFK 2000 Sarajevo uz partnerstvo Nogometnog/Fudbalakog saveza BiH jučer je organizovao turnir za djevojčice, a isti je odigran u dvije uzrasne kategorije, U-11 i U-15.

Više od 300 djevojčica danas je boravilo u Centru "Safet Zajko" kako bi kroz fudbal i igru obilježile Dan grada Sarajeva, a ujedno i na dan žrijeba Evropskog prvenstva poslale poruku dobrodošlice svim evropskim selekcijama.

Učestvovali su: SFK 2000 Sarajevo, ŽNK Željezničar, ŽFK Respekt, ŽNK Vogošća, ŽNK Sloga, ŽNK Inter, ŽFK BSK-Spartak, ŽNK Krivaja, Nova žena i NK Troglav u kategoriji U-15, dok su umlađem uzrastu učestvovali ŽNK Posavina, ŠN Tika-Taka, ŽFK BSK-Spartak, ŽFK Respekt, SFK 2000 Sarajevo, ŽNK Krivaja, ŠF Tango, ŽFK Borac.

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Titulu najboljih su odnijele ekipe ŽFK BSK Spartak 2013 u kategoriji U-15, dok je ŽNK Posavina bila najuspješnija u mlađoj uzrasnoj dobi.

Danas su pobijedili ljubav prema fudbalu, posebnost i poštovanje prema igri i ženskom fudbalu. Upravo na ovaj način želimo poslati najljepše poruke prijateljstva, pozitivne igre te sportskog druženja i nadmetanja.

Turnir "Welcome to Sarajevo" posjetila je seniorska ekipa reprezentacije BiH i selektorica A reprezentacije Samira Hurem sa fudbalerkama, koja se na mjestu događaja mogla uvjeriti da ženski fudbal u BiH ima budućnost.

Mečeve su posmatrale i članice kadetske reprezentacije koju za manje mjesec dana očekuje nastup na Evropskom prvenstvu, gdje se nadamo da će na velikom takmičenju, u kojem je BiH domaćin, dostojno predstaviti našu državu.

SFK 2000 Sarajevo se u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BIH zahvaljuje Općini Novi Grad i Gradu Sarajevo koji su bili domaćini ovog cjelodnevnog susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije