Turnir u čast Arijana Stanišića Arčija ove godine humanitarnog karaktera

0
Radiosarajevo.ba
Turnir u čast Arijana Stanišića Arčija ove godine humanitarnog karaktera
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mural za Arijana Stanišića

Krajem novembra 2018. godine građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine potresla je vijest o smrti Arijana Stanišića Arčija, sarajevskog srednjoškolca koji je pohađao Školu primijenjenih umjetnosti.

Arijan je preminuo usljed alergijskog šoka, nakon korištenja suplementa na treningu.

Za njega je kobno bilo uzimanje proteina koji sadrži aminokiseline na bazi mlijeka, a s obzirom na to da je bio alergičan na mlijeko, protein je izazvao alergijsku reakciju. Uprkos brzoj reakciji Hitne pomoći i naporima medicinskog osoblja, Arijan je preminuo.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

U namjeri da se uspomena na druga sačuva od zaborava, njegovi prijatelji odlučili su organizovati po treći put memorijalni turnir koji će se igrati u čast Arijana Stanišića, a koji će se održati 8. januara u Sarajevu.

Utakmice će se igrati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a svi posjetitelji će moći kupiti kartu u iznosu od 2KM.

Od ove godine ova turnir je poprimio humanitarni karakter budući da će sav prihod od donacija biti doniran udruženju Pomozi.ba, odnosno fondu za oboljele bh. građane.

"Dogovorili smo se sa udruženjem Pomozi.ba za saradnju. Sav prihod će ići u dobrotvorne svrhe, onima kojima je to najpotrebnije", rekli su organizatori ovog turnira za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije