Zapažen nastup BJJ Arene na turniru u BiH, Brazilac najbolji borac turnira

0
Radiosarajevo.ba
Zapažen nastup BJJ Arene na turniru u BiH, Brazilac najbolji borac turnira
Foto: BJJ Arena Sarajevo / Sa takmičenja u BiH

Na Submission Grappling Championship (SGC) u Sarajevu učestvovalo je više od 200 takmičara.

Riječ je o No-Gi grappling takmičenju koje prati round robin sistem, što znači da je svaki učesnik imao minimalno tri do četiri borbe u svojim kategorijama, u zavisnosti od broja prijava.

Ova vrsta turnira omogućava takmičarima da se bore protiv više različitih protivnika, iz kojeg izlaze sa više takmičarskog iskustva.

BiH se odriče milijarde eura? Borjana Krišto: Rok je danas, mi ćemo se izjasniti u ponedjeljak

BiH se odriče milijarde eura? Borjana Krišto: Rok je danas, mi ćemo se izjasniti u ponedjeljak

Zapažen rezultat imali su takmičari iz kluba BJJ Arena Sarajevo, za koji je na ovom međunarodnom turniru nastupio jedan odlični borac iz Brazila.

Sa takmičenja u BiH - undefined

Foto: BJJ Arena Sarajevo: Sa takmičenja u BiH

"Na pripremama za ovaj turnir smo imali pojačanje iz Brazila prof. Joau Carlos Silva, koji je u Areni proveo mjesec dana i na turniru je odradio 11 briljantnih borbi osvojivši dvije zlatne medalje, te je proglašen za najboljeg borca na turniru.

Joao Carlos je zavolio Bosnu i kaže da je Jiujitsu u našoj zemlji na zavidnom nivou. Zahvaljujemo se njegovom mentoru Froti Augustu, iz čijeg tima Carlos dolazi. On se zahvalio BJJ Areni, klubu u kojem se, kako kaže, osjeća kao kod kuće.

Ne bi imali ovako dobre rezultate bez pomoći hotela Malak Regency koji je nesebično učestvovao u pripremama naših boraca, te naših partnera iz restorana Bread&Co, kojima se zahvaljujemo na nesebičnoj podršci našem kolektivu", kaže Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije