Denis Stojnić iz Njemačke: Ostao sam bez borbe na EMC 8, tri borca su mi otkazala

3
A. S.
Denis Stojnić iz Njemačke: Ostao sam bez borbe na EMC 8, tri borca su mi otkazala
Foto: Privatni album / Denis Stojnić u Njemačkoj ostao bez meča

Sjajni MMA borac Denis Stojnić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je da nije nastupio na EMC 8 spektaklu, koji je održan u Njemačkoj.

Domaćin će ponovo biti Dusseldorf. Stojnićč je imao najavljenu borbu joiš ranije, ali do dvoboja nije došlo - otkazala su mu oba rivala.

"Prvo sam trebao da imam meč Hrvatom Ivom Čukom, ali je on zbog lockdowna i korone u Austriji otkazao meč po drugi put. Kao razlolg naveo je da nije mogao dobiti slobodno s posla. Nakon toga menadžer Ivan Dijaković nastavio je potragu, zvao je drugog Hrvata Filipa Bradarića koji je odbio, a isto je učinio i Mladen Kujundžić. I on nije prihvatio meč", priča Stojnić iz Njemačke za portal Radiosarajevo.ba.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Denis Stojnić u Njemačkoj ostao bez meča - undefined

Foto: Privatni album: Denis Stojnić u Njemačkoj ostao bez meča

Podsjetimo, Stojnić je briljirao na MMC 7 spektaklu koji je održan u julu ove godine u Njemačkoj.

Tada je naš MMA šampion u povratničkom meču savladao Poljaka Kacpera Miklasza za manje od 50 sekundi.

Naš borac je oprezno ušao u taj dvoboj, kao i njegov rival, pa su borci u prvih 30 sekundi ispitivali snage.

Denis je potom žestoko nasrnuo na Poljaka. Zadao mu je nekoliko dobrih udaraca, a onda ga na odličan način oborio na pod iako je Miklasza bio dosta visočiji od njega.

Vjerovatno su se ovi protivnici prepali, pa nije došlo do spektakla EMC8. 

"Ipak pojavio sam se u dvorani. Publika je bila razočarana, jer su očekivali sličan meč iz jula kada sam sve završio za 50 sekundi. Šta dalje? Najvjerovatnije novi nastup na KSW-u i jedan meč imat ću na EMC 9, a ovih dana će zbnati i protivnik. Moguće je da nastupim i na PFL turniru u Las Vegasu gdje bih konačno se trebapo boriti protiv Ante Delije. Taj meč se dugo očekuje", kazao je Denis Stojnić iz Dusseldorfa za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije