Trener Sarajeva Marinović u tri rečenice najavio vječiti derbi protiv Željezničara

0
Radiosarajevo.ba
Trener Sarajeva Marinović u tri rečenice najavio vječiti derbi protiv Željezničara
Foto: Dž. K. / A. K. /Radiosarajevo.ba / Vinko Marinović

Nogometaši Sarajeva su večeras na Koševu nastavili pobjedničku seriju, a ovaj put je bordo tim razbio ekipu Mladosti sa visokih 5:1.

Trener Vinko Marinović je nakon utakmice bio i više nego zadovoljan.

“Izuzetno mi je drago jer su igrači opet bili maksimalno angažovani i odigrali su dobar meč. S druge strane, uspjeli smo se i sačuvati za utakmice koje dolaze. U srijedu imamo derbi, a onda i meč s Tuzla Cityjem. Igramo dobro i čestitam igračima”, istakao je Marinović.

Potom je Marinović najavio i gradski derbi sa Željezničarom koji je na programu 4. novembra (srijeda).

“Mislim da će ta utakmica ipak biti dosta drugačija, s drugim nabojem, pristupom… Ali, mislim da imamo dovoljno vremena i danas su igrači pokazali ozbiljnost. Nadamo se da ćemo nastaviti kao što je to bilo i do sada”, podvukao je Marinović.

Podsjetimo, tim s Koševa je večeras sa 5:1 nadigrao Mladost. Strijelci su bili Handžić dva gola, te Velkoski, Rahmanović i Mustedanagić. 

S nova tri boda, Sarajevo je povećalo prednost na vrhu tabele i ona sada u odnosu na drugoplasirani Željezničar ponovo iznosi sedam bodova.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije