Marinović: Ovo je šansa generacije da uđemo u grupnu fazu

1
Radiosarajevo.ba
Marinović: Ovo je šansa generacije da uđemo u grupnu fazu
Foto: Radiosarajevo.ba / Zenica

Nogometaši Sarajeva su u triler završncii nadigrali Budućnost (2:1) u Zenici u susretu trećeg pretkola Europske lige i izborilo play-off meč sa škotskim Celticom.

Šampion Bosne i Hercegovine je na praznom Bilinom Polju u Zenici nadigrao prvaka Crne Gore i ponovio uspjeh prije šest godina kada je na Koševo 2014. stigla njemačka Borussia iz Menchengladbach, te 11 godina od duela sa rumunjskim Clujom u play-offu za plasman u grupnu fazu.

Komentar je na ovu utakmicu dao i trener koševskog tima Vinko Marinović.

“Zadovoljan sam, u svakom slučaju. Nakon toliko godina smo uspjeli doći da se borimo za grupnu fazu. Vidjela se jedna nervoza. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli 1:0 i držali je jedno vrijeme pod svojom kontrolom. Kasnije smo dopustili budućnosti da ima veći posjed, bili smo razmaknuti na sredini i oni su stvorili šanse”, kazao je Marinović i dodao:

“Sigurno da, kada je ogroman ulog, teško je. Ušli smo u neku nervozu nakon vodstva i dozvolili Budućnosti da preuzme kontrolu. Gol je došao u najgorem trenutku. U drugom poluvremenu, iako smo željeli, nismo igrali kako smo htjeli. S drugim golom smo bolje počeli igrati, čak i propustili još neke šanse. Nismo bili kako smo htjeli, ali nervoza je učinila svoje”

Nakon ove pobjede, izvjesno je da će biti odgođen gradski derbi u Premijer ligi BiH, koji je Sarajevo narednog vikenda trebalo igrati sa Željezničarom, a za sedam dana bordo tim igra play-off meč sa Celticom".

“Danas nismo bili taktički dobri, ne mislim da je problem bio fizičke pripreme”, zaključio je Marinović, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije