Sarajevo u triler završnici izbacilo Budućnost i zakazalo duel sa Celticom

0
A. S.
Sarajevo u triler završnici izbacilo Budućnost i zakazalo duel sa Celticom
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / FK Sarajevo - Budućnost

Nogometaši Sarajeva su u triler završncii nadigrali Budućnost (2:1) u Zenici u susretu trećeg pretkola Europske lige i izborilo play-off meč sa škotskim Celticom.

Šampion Bosne i Hercegovine je na praznom Bilinom Polju u Zenici nadigrao prvaka Crne Gore i ponovio uspjeh prije šest godina kada je na Koševo 2014. stigla njemačka Borussia iz Monchengladbacha, te 11 godina od duela sa rumunjskim Clujom u play-offu za plasman u grupnu fazu.

Prvo poluvrijeme

Kakav početak utakmice u Zenici. Igrala se četvrta minuta kada je Sarajevo povelo sa 1:0.

Fanimo je sjajno probio po desnoj strani. Odbrana gostiju se nije najbolje snašla i u velikoj gužvi se najbolje snašao Tatar i zakucao loptu po sredini gola. 

Šok za goste iz Crne Gore.

U preostalih 41. minut prvog dijela uglavnom se igralo između dva kaznena prostora. Oba tima su imali po jednu dobru priliku da dođu do gola. Sarajevo u 43. minuti kada su Ahmetovičć i Pejović propustili lijepe prilike.

Kazna je stigla minut kasnije. Grk Moraitis je iskoristio loše postavljenu odbranu Sarajeva i zabio gol za 1:1.

Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti. Na samom početku su imali dvije sjajne prilike. Posebno drugu u 55. minuti kaje Terzić pucao, bio je sam ispred Kovačevića - Pejovič je skinuo loptu sa gol linije.

Nakon toga do 67. minute igralo se uglavnom ispred gola Sarajeva. Fanimo je imao jednu polupriliku koju nije iskoristio, a onda je stiglo vodstvo našeg šampiona.

Fanimo je postigao eurogol za Sarajevo. Pidro je odlično prošao po strani, zavrnuo u kazneni prostor Budućnosti - a dijete West Hama zabilo eurogol - 2:1 za Sarajevo.

U 75. minuti Sarajevo je ostalo sa deset igrača. Vidno nervozni Rahmanović je dobio crveni karton. 

Budućnost u posljednjih 15 minuta ništa nije napravila - napadali su spontano, Sarajevo se dobro branilo i izborilo meč sa Celticom.

Duel sa Škotima je na ovom istom stadionu - 1. oktobra.

Može li Sarajevo ispisati historiju? Ako budu igrali kao večeras nisu bez šansi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije