Atmosfera se polako zagrijava: Trener Marinović uoči meča Europske lige

0
Radiosarajevo.ba
Atmosfera se polako zagrijava: Trener Marinović uoči meča Europske lige
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vinko Marinović, trener Sarajeva

Na stadionu Bilino polje je održana konferencija za medije, Fudbalskog kluba Sarajevo pred meč sa FK Budućnost u trećem pretkolu Europske lige.

Javnosti su se obratili trener Vinko Marinović i Krste Velkoski.

“Sutra će nam trebati maksimalna koncentracija i sigurno je da će sitni detalji odlučiti utakmicu. Ubijeđen sam da će to moji momci sutra dobro uraditi s obzirom da u njih imam maksimalno povjerenje”, kazao je Marinović.

Potom govorio kratko o sutrašnjem protivniku bordo tima.

“Odigrali su dobre utakmice i pobijedili su ekipe koje su učesnici, da li Lige šampiona ili UEFA lige. Imaju iskustva, nadam se da ćemo neutralisati dobre strane i iskoristiti njihove loše strane”, dodao je Marinović.

“Hendikep je što ne igramo na svom terenu jer se na njemu najbolje osjećamo”, zaključio je Marinović, koji je istakao i kako sutra neće moći računati na tri igrača – Miličevića, Jukića i Mustedanagića.

Velkoski je kazao kako je svjestan da su očekivanja od navijača velika, ali i da su svi igrači spremni.

“Atmosfera je na visokom nivou, svi su spremni i znaju šta donosi sutrašnja utakmica. Ovo je šansa da jedna ekipa iz BiH nastavi put ka grupnim fazama. Svi priželjkujemo pobjedu, najbitnije je to, pa kako god da li na produžetke ili penale, najbitnije je da prođemo dalje”, poručio je Velkoski.

Dodao je da će im s tribina nedostajati huk navijača.

“Nedostat će nam navijači, njihov huk nas podiže na terenu, ali navikli smo bez njih jer dosta utakmica je odigrano bez publike. Očekujemo da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu i da ćemo izvući pozitivan rezultat”, zaključio je kapiten bordo tima.

Sarajevo je večeras treniralo na Bilinom polju, a sutrašnja utakmica zakazana je za 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije