Tako to ide kada te želi Real Madrid: Manchester City svojoj zvijezdi nudi duplo veću platu

0
Radiosarajevo.ba
Tako to ide kada te želi Real Madrid: Manchester City svojoj zvijezdi nudi duplo veću platu
Foto: X.com / Slavlje nogometaša Manchester Cityia

Španski veznjak Rodri (28) prometnuo se u jednog od vodećih kandidata za zlatnu loptu. U Manchester Cityju klubu je pomogao doći do četvrte uzastopne titule prvaka Engleske, a s reprezentacijom je osvojio Euro na kojem je izabran za najboljeg igrača turnira.

Sa Španijom je osvojio i Ligu nacija i jedini trofej koji mu nedostaje na reprezentativnom i klupskom nivou je Svjetsko prvenstvo, budući da je s Manchester Cityjem osvojio sve.

U hisotirji kluba ostat će upisan i kao strijelac gola u finalu Lige prvaka prošle godine kada je zabio Interu i ekipi donio titulu prvaka Europe.

Požar većih razmjera nadomak Mostara, veliki broj vatrogasaca na terenu

Požar većih razmjera nadomak Mostara, veliki broj vatrogasaca na terenu

U Cityju su svjesni da imaju jednog od najboljih igrača na svijetu kojeg bi bilo gotovo nemoguće zamijeniti, a budući da se u posljednje vrijeme govorilo o interesu Real Madrida, u Manchesteru su odlučni preventivno djelovati.

Rodriju će, prema pisanju tamošnjeg lista Mirrora, ponuditi novi ugovor s čak dvostruko većem platom, iako mu trenutni važi još tri godine. Rodri će tako imati priliku postati najplaćeniji igrač kluba s primanjima višim od Kevina De Bruynea i Erlinga Haalanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije