Europski velikan želi Perišića: Je li iznenađujući transfer uzrok njegove želje da napustiti Hajduk?

1
Radiosarajevo.ba
Europski velikan želi Perišića: Je li iznenađujući transfer uzrok njegove želje da napustiti Hajduk?
Foto: NK Hajduk / Ivan Perišić

Otkud sad Perišić u Barci kad se nakon povrede ne uspijeva nametnuti ni u Hajduku? Navodno ga je zvao Hansi Flick, novi trener Katalonaca, a koji ga je vodio u Bayernu. Njemački trener traži 'backup' opciju.

Prije par sedmica iz vedra neba pojavila se informacija kako Ivan Perišić (35) odlazi iz Hajduka, i to ne u bilo koji klub, nego u ni manje ni više nego u Barcelonu! Svako ko se bavi ovim našim poslom sa sedam kora s vremena na vrijeme dobije neku takvu, u najmanju ruku nevjerovatnu informaciju koju je jako teško ili nemoguće provjeriti, a kamo li je objaviti kao relevantnu.

Otkud sad Perišić u Barceloni kad se nakon povredee još uvijek ne uspijeva nametnuti ni za poziciju u postavi Hajduka, i zašto bi uopće otišao kad Nikola Kalinić slaže jednu dobru priču na Poljudu, na koji su stigli Gennaro Gattuso i Ivan Rakitić, a priča se i o dolasku Edina Džeke...

Nikšić se sastao sa filmskim radnicima: Razgovori će se nastaviti u što skorijem periodu

Nikšić se sastao sa filmskim radnicima: Razgovori će se nastaviti u što skorijem periodu

Nikakve službene potvrde, pa ni naznake da u toj vijesti ima nešto konkretno nije bilo, osim navodne Perišićeve želje da kompletira i zadnju "ligu petice" u kojoj nije igrao - Španiju - kao i podatka da je trener Barcelone Hansi Flick, čovjek koji ga je vodio u sezoni 19/20., kada je Perišić stigao na posudbu u Bayern i pomogao njemačkom divu osvojiti Kup, prvenstvo i Ligu prvaka.

Flick je tada bio oduševljen Perišićevom profesionalnošću, čak ga je koristio i puno više nego li je to isprva namjeravao, planirao je otkupiti i njegov ugovor..., ali se Perišić na koncu ipak vratio u Inter.

No nakon što je Gennaro Gattuso izostavio Perišića iz ekipe za susret s Lokomotivom te izjavio da mu je prije 20 dana došao kazati kako bi želio otići, cijela je priča dobila potpuno drugačiji smisao, odnosno, moguće je da priča o Barceloni i nije samo glasina nego da u njoj ima istine.

Na koncu-konca, čini se kako je Perišić ispunio svoj cilj zbog kojeg se vratio na Poljud, prošao je proces rehabilitacije i pripremio za Euro, a usput je shvatio da se ne uklapa u Hajdukovu priču te da mu je veći izazov pomagati razvijanju Lamine Yamala i Ansu Fatija nego Bruna Durdova i Luke Juraka. Obući dres Barcelone, pa makar ulazio povremeno s klupe u ograničenoj minutaži nije mala stvar...

Slučaj Perišić dobro je uzdrmao Poljud, a Nikola Kalinić i Ivan Bilić prepustili su treneru da razriješi problem. Gattuso je rekao svoje, čekamo da se oglasi Perišić sa svojom verzijom priče, jer ova koja se zakotrljala u Kranjčevićevoj nikako mu ne ide u prilog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije