Veliki preokret Željezničara u Vrapčićima: Plavi nose tri velika boda u Sarajevo

2
Radiosarajevo.ba
Veliki preokret Željezničara u Vrapčićima: Plavi nose tri velika boda u Sarajevo
Foto: FK Željeničar / FK Željezničar - FK Velež

Nogometaši Željezničara i Veleža u subotu, 10. augusta, na stadionu Rođeni igrali su utakmicu drugog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je pobijedio Velež, a utakmica je završila rezultatom 2:1.

Prvi gol je ostvario Velež i to u 53. minuti. Bio je to odličan napad Veleža. Oreč je sjajno centrirao, a Mlinarić dobro pratio i glavom s nekoliko metara pogodio za vodstvo Veleža.

Krvavi obračun u Solinu: "Turisti demolirali apartman, na ulici se gađali kantama, jedan pobjegao"

Krvavi obračun u Solinu: "Turisti demolirali apartman, na ulici se gađali kantama, jedan pobjegao"

U 73. minuti Željezničar je izjednačio rezultat. Odlična je to bila akcija Plavih, Marković je ubacio povratnu loptu s lijeve strane, a Odinaka je samo nekoliko minuta nakon ulaska u igru zakucao loptu u mrežu za zasluženih 1:1.

U 85. minuti ponovni Boljević je zabio gol kojim je poveo Željezničar u vodstvo.

U prvom sastavu FK Željezničar igrali su: Vedad Muftić, Nemanja Cavnić, Amer Hiroš, Matej Cvetanoski, Abdulmalik Aljaber, Aleksandar Boljević, Marin Galić, Stipo Marković, Azur Mahmić, Bože Vukoja i Samir Radovac.

Trener Željezničara Denis Ćorić napravio je čak četiri promjene u odnosu na duel prvog kola. Umjesto Karamarka, Šabića, Đorića i Krpića u prvi tim su upali Mahmić, Marković, Radovac i Krpić.

Trener Veleža Damir Čanadi je odlučio od prve minute krenuti s ekipom u sastavu: Osman Hadžikić, Ante Oreč, Dino Halilović, Ante Hrkač, Mihael Mlinarić, Lucio Alves, Klemen Šturm, Milan Jevtović, Adi Mehremić, Amar Milak i Tino Lauš.

Ekipi Veleža je ovo bila prva utakmica u Premijer ligi BiH ove sezone jer je njihov duel prvog kola protiv Borca odgođen.

Željezničar je u prvom kolu izgubio na Grbavici od Širokog Brijega s 0:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije