FK Željezničar pojačava napad: 'Dobio sam ponudu koju nisam mogao odbiti'

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar pojačava napad: 'Dobio sam ponudu koju nisam mogao odbiti'
Foto: NK Celje / Filiš Dangubić

Fudbalski klub 'Kauno Žalgiris' će ostatak sezone igrati bez najefikasnijeg igrača sezone, Filipa Dangubića. Napadač se seli u ekipu Sarajeva 'Željezničar', koja igra u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, piše zvanična stranica kluba iz Litvanije.

U Dangubićevom ugovoru s 'Kauno Žalgirisom' bila je predviđena klauzula koja mu je omogućila da ode ovog ljeta ukoliko određena svota bude isplaćena.

"Nisam planirao aktivirati ovu klauzulu ugovora jer sam se u Kaunu osjećao jako dobro i uživao sam u igri. Upravo zbog toga sam tokom prošlog mjeseca odbio nekoliko drugih ponuda. Ipak, posljednja ponuda je jednostavno bila predobra u svakom smislu da bih je odbio.

Policija uhapsila bjegunca iz zatvora: Vraćen je u KPZ Zenica

Policija uhapsila bjegunca iz zatvora: Vraćen je u KPZ Zenica

'Kauno Žalgiris' je učinio sve da me zadrži, ali nije mogao parirati ovoj ponudi. Zbog toga sam odlučio otići", izjavio je Dangubić za Žalgiris.lt.

Dangubić se pridružio timu već nakon početka sezone i u 'TOPsport A ligi' je postigao 10 golova u 24 utakmice, a još dva je dodao u LFF Kupu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije