FK Velež saopštio nove vijesti: "Ova nadogradnja će biti po UEFA standardima"

0
Radiosarajevo.ba
FK Velež saopštio nove vijesti: "Ova nadogradnja će biti po UEFA standardima"
Facebook / Pripreme za Premijer ligu: Stadion Veleža u novom ruhu

Fudbalski klub Velež Mostar danas je obavijestio javnost o značajnim naprecima u infrastrukturnim ulaganjima na stadionu Rođeni.

Klub je potpisao ugovor o nastavku gradnje južne tribine, koja će biti natkrivena.

Prema objavi, nakon završetka tenderskog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, najpovoljniji ponuđač je renomirana mostarska građevinska firma GTR d.o.o. Mostar. Potpisivanjem ovog ugovora, započinje realizacija projekta natkrivanja južne tribine, čime se nastavljaju poboljšanja na stadionu Rođeni.

Saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Automobil završio na krovu

Saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Automobil završio na krovu

Iz Fudbalskog kluba Velež Mostar ističu da je potpisivanje ugovora za natkrivanje južne tribine još jedan dokaz uspješnog rada Upravnog odbora kluba na infrastrukturnim projektima.

"Ovo je samo još jedna potvrda kontinuiteta dobrog rada Upravnog odbora u oblasti infrastrukturnih projekata. Sigurni smo da će nakon završetka izgradnje četvrte tribine naš stadion postati jedno od najljepših fudbalskih objekata u našoj zemlji", navodi se u saopćenju iz Veleža.

Nova tribina, koja se gradi prema UEFA standardima, obuhvatit će sve potrebne sadržaje prema evropskim normama. To uključuje standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, prostorije za sudije i delegate, prostoriju za doping kontrolu, VAR sobu, kao i VIP ložu i VIP salon.

Prethodno je najavljeno da bi ukupna vrijednost radova na izgradnji tribine trebala biti oko 1,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije