FK Velež dovodi austrijskog stručnjaka sa pozamašnom internacionalnom karijerom?

0
Radiosarajevo.ba
FK Velež dovodi austrijskog stručnjaka sa pozamašnom internacionalnom karijerom?
Foto: Nurnberg / Damir Čanadi

Damir Čanadi bi uskoro mogao postati novi trener Veleža i na toj funkciji zamijeniti Deana Klafurića.

Ovu informaciju je SC Sport saznao od izvora bliskih klubu.

Čanadi na klupu Mostaraca stiže kao slobodan trener, a posljednji angažman imao je u Šibeniku kojeg je napustio prije tačno godinu dana.

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Čanadi je rođen u Austriji, gdje je i započeo svoj fudbalski put, tačnije u Beču. Igrao je na poziciji veznog fudbalera za bečku Austriju i još nekoliko klubova u Austriji u 14 godina karijere.

Trenerski angažman započeo je 2001. godine. Sve do 2008. godine trenerska karijera nije bila na profesionalnom nivou, ali je onda Čanadi postao pomoćni trener u u moskovskoj Lokomotivi.

Predvodio je sa klupe timove u Austriji, Njemačkoj, Rusiji i Grčkoj. Izdvaja se u svemu plasman sa Atromitosom u europska takmičenja, ali i period u Nurnbergu kada se sa njemačkim timom takmičio u 2. Bundesligi.

Ukoliko ne bude drastičnih preokreta, mada ih je bilo kada su bile u pitanju druge opcije za ovu poziciju u posljednjih nekoliko dana, Čanadi bi već u četvrtak, 27. juna mogao biti predstavljen u Mostaru.

Velež je počeo sa pripremama a već za tri sedmice ga očekuje i nastup u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Evropsku konferencijsku ligu protiv Intera iz Andore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije