FK Velež pomjerio termin utakmice prvog pretkola Konferencijske lige zbog Dana žalosti u BiH

1
Radiosarajevo.ba
FK Velež pomjerio termin utakmice prvog pretkola Konferencijske lige zbog Dana žalosti u BiH
Foto: Facebook / Konferencijska liga

FK Velež odobren je zahtjev za promjenu termina utakmica prvog pretkola Konferencijske lige protiv Inter Club d'Escaldesa.

Mostarski klub je odmah nakon izvlačenja parova uputio zvaničan dopis UEFA-i sa zahtjevom da se zbog Dana žalosti pomenuti meč, 11 jula, odigra u nekom drugom terminu. 

"Odobren zahtjev FK Velež za promjenom termina utakmice protiv Inter Club d'Escaldesa.

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je odobren zahtjev našeg Kluba o promjeni datuma odigravanja prve utakmice, prvog pretkola UEFA Europa Konferencijske lige, a koja se prema prvobitnom planu trebala odigrati 11. jula 2024. godine na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Odmah po izvlačenju parova ove faze UEFA-inog takmičenja naš Klub je uputio zvaničan dopis krovnoj kući evropskog fudbala, sa zahtjevom da se zbog Dana žalosti pomenuti meč odigra u nekom drugom terminu.

SLUŽBENO I Odobren zahtjev FK Velež za promjenom termina utakmice protiv Inter Club d'Escaldesa Fudbalski klub Velež...

Posted by FK Velež Mostar on Tuesday, June 25, 2024

Nakon konsultacija sa predstavnicima UEFA-e, te uz dostavljene saglasnosti našeg evropskog protivnika Inter Club d'Escaldes, te nogometnih saveza Andore i Bosne i Hercegovine dogovoreno je da se, umjesto 11.07., utakmica prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige odigra u srijedu, 10. jula, 2024. godine.

Revanš susret prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige između FK Velež i Inter Club d'Escaldes na rasporedu je 18. jula 2024. godine. Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje na razumijevanju svim stranama koje su učestvovale u komunikaciji koja je rezultirala pomenutim dogovorom", objavio je FK Velež na zvaničnoj stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije