Plava rapsodija: Željezničar pred punom Grbavicom u sjajnoj utakmici savladao Igman

1
Radiosarajevo.ba
Plava rapsodija: Željezničar pred punom Grbavicom u sjajnoj utakmici savladao Igman
Foto: Sport centar / Sulejman Krpić

FK Željezničar je u susretu trećeg kola WWin lige Bosne i Hercegovine u subotu, 17. augusta, dočekao ekipu Igmana iz Konjica.

Izabranici Denisa Ćorića su odigrali maestralnu utakmicu i savladali goste iz Konjica sa 3:1.

Željo je odlično otvorio meč, prvo je prijetio Krpić, a nakon njega je sjajnim udarcem koji je zatresao okvir gola prijetio i Aljaber. Ipak, u 23. minuti, nakon kornera odlično je skočio kapiten Plavih, Sulejman Krpić i pogodio za veliku radost domaćih igrača i navijača.

Tragedija: Poznat identitet žene koja je poginula u nesreći kod Kladnja

Tragedija: Poznat identitet žene koja je poginula u nesreći kod Kladnja

Samo pet minuta kasnije domaći su ponovo slavili, Radovac je šutirao sa distance, a na odbijenu loptu je natrčao Aljaber i matirao Ćemana.

Do kraja prvog poluvremena, domaći su rutinski sačuvali prednost.

U nastavku je Željezničar bolje startao što su krunisali u 59. minuti susreta kada je nakon sjajnog centaršuta Boljevića, Cvetanovski pogodio za 3:1.

Igman je do počasnog pogotka došao u 73. minuti. Aćimović je centrirao, a nekadašnji igrač Željeznićara, Mirsad Ramić, je potvrdio svoje napadačke sposobnosti i sjajnim udarcem glavom iz nimalo lake pozicije savladao Muftića.

Vukoja je pogodio u 84. minuti nakon lijepe akcije u kojoj je Dangubić proigrao Odinaku koji je asistirao za bivšeg igrača timova Zvijezda 09 i Širokog Brijega. Međutim, gol je opravdano poništen zbog ofsajda u kojem je bio Odinaka.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja te je rezultat ostao 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije