Svi pričaju o poništenom golu Sarajeva, ali sudije s Kipra su imale još jedan skandal

Radiosarajevo.ba
Svi pričaju o poništenom golu Sarajeva, ali sudije s Kipra su imale još jedan skandal
Printscreen / Sudije s Kipra su imale još jedan skandal

Krađa sudija s Kipra koji su bili glavni djelioci (ne)pravde u Bjelorusiji, gdje je naš šampion Fudbalski klub Sarajevo teško oštećen u duelu sa Dynamom iz Bresta (1:2), i dalje je tema među navijačima tima s Koševa, ali i ostalim nogometnim zaljubljencima u BiH i regionu.

Podsjetimo da je meč obilježio detalj iz 55. minute kada je poništen gol Sarajeva. 

Nekoliko minuta poslije gola Dinama za 2:1, Sarajevo je izjednačilo preko Ahmetovića.

Bordo igrači su počeli slaviti gol, ali su onda na scenu stupile sudije s Kipra, koje su poništile zgoditak zbog ofsajda.

Na snimku se jasno vidi da se radi o katastrofalnoj odluci pomoćnog sudije, jer Ahmetović nije bio iza leđa odbrane Dinama.

Podsjetimo, utakmicu su sudili Loukas Sotiriou kao glavni, a u krađi su mu asistirali Charalampos Georgiou i Nikos Egglezou, dok je Vasilis Dimitriou, bio četvrti sudija.

No, to nije bila najveća pogreška sudija s Kipra u Bjelorusiji na štetu našeg šampiona.

Šest minuta prije kraja, dok je Sarajevo napadalo ne bi li izjednačilo, igrač Dynama je u svom kaznenom prostoru u padu rukom zaustavio loptu na putu do gola.

Šutirao je Tatar, jedan igrač Dynama je u padu zaustavio loptu rukom na putu prema golu. Sudija nije pokazao na penal, već da se igra nastavi.

Pogledajte: 

Sabrina Buljubašić, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon meča odlučila je poslati poruku nogometnim fanovima širom svijeta, kako je rekla "u ime malih klubova", ali i UEFA-i nakon što je Bordo tim pokraden u utakmici u Bjelorusiji.

“Večeras smo igrali utakmicu ovdje u Brestu protiv Dynama u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka. Na nesreću, poraženi smo rezultatom 2:1, ali odlučili smo da ne dajemo večeras izjavu trenera ili njegovog pomoćnika, jer smatramo da je potrebno poslati snažniju sliku jer dolazimo iz male države kao što je Bosna i Hercegovina”, rekla je, između ostalog, direktorica FK Sarajevo.

Ono što nije išlo na ruku FK Sarajevo je i činjenica da u pretkolima europskih takmičenja nema VAR-a, pa sudije nisu mogle pregledati snimak i uvjeriti se da je regularan gol.

Vjerujemo da bi i nakon pregledavanja snimka igranja rukom u kaznenom prostoru Dynama, sudija morao pokazati na - penal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije