Svi pričaju da je Marinoviću pripremljen otkaz, u FK Sarajevo još šute

3
A. Sokolović
Svi pričaju da je Marinoviću pripremljen otkaz, u FK Sarajevo još šute
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vinko Marinović, trener Sarajeva

Fudbalski klub Sarajevo proživljava možda i najteže trenutke u novijoj historiji. Zemljotres za zemljotresom drma šampiona Bosne i Hercegovine, a loše vijesti se smjenjuju kao na filmskoj traci.

Posljednja stiže jutros - treneru Vinku Marinoviću su priprema otkaz.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.basinoć je održan sastanak Uprave kluba. Zaključak nakon sastanka - Marinoviću treba uručiti otkaz nakon blijede igre i remija protiv Slobode.

Službeno se iz FK Sarajevo još niko nije oglasio. Šuti Upravni odbor FK sarajevo, šuti i direktorica Sabrina Buljubašić.

Na Koševu je previše šutnje proteklih dana. Šuti se i u vezi Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase", koja je pred zatvaranjem. Šuti se i pred dopisima brojnih roditelja koji traže odgovore zašto je do toga došlo. 

Šuti se i pred suzama više od 300 mališana koji više neće moći u dresu FK Sarajevo pokušati ostvariti svoje snove.

Da sve bude loše, šuti se i pred upitima navijača. Udruženje navijača FK Sarajevo uputilo je ranije dopis na adresu kluba u kojem su tražili da se očituju o trenutnom stanju u klubu i o poziciji na tabeli.

Neko je rekao postavljena su prava pitanja, ali pravih odgovora nema.

I zaista postavlja se logično pitanje - zbog čega direktorica Buljubašić još nije odgovorila na ova brojna pitanja. 

FK Sarajevo nije provincijski klub da bi se čekalo da nakom serije loših rezultata, priče same prođu. Kontakt s novinarima, navijačima, naravno i roditeljima koji daju novac za treniranje svoje djece, uvijek mora postojati.

Navijači trebaju znati šta se dešava u klubu. Koji su pravi razlozi zatvaranja škole, gubitka titule koja ide prema Banjoj Luci...

Zašto iz FK Sarajevo niko nije odgovorio na jučarnju izjavu Milorada Dodika na sjednici narodne skupštine RS da će "Borac biti šampion BiH i igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka".

Zna li Dodik nešto što navijači FK Sarajevo ne znaju, a u FK Sarajevo čelnici šute?

Mnogo je koševskih pitanja ovih dana, a nijedan odgovor.

Istina ima jedan koji svi znaju i koji se osjeti u zraku - Sarajevo neće biti šampion BiH.

A odgovor na pitanje ko će zbog toga otići s Koševa - navijači čekaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije