Marinović i Slišković nakon utakmice: Zadovoljstvo i razočarenje

Radiosarajevo.ba
Marinović i Slišković nakon utakmice: Zadovoljstvo i razočarenje
FOTO: Facebook / Vinko Marinović Blaž Slišković

Trener Sarajeva Vinko Marinović bio je zadovoljan nakon trijumfa svog tima u sarajevskom derbiju protiv Željezničara rezultatom 3:1.

Bordo tim je sasvim zasluženo bio bolji od najvećeg rivala i pobjedom se vratio na čelo tabele Premijer lige.

“Čestitam igračima jer znamo koliko smo imali problema i ove i prošle sedmice, ali su oni dali svoj veliki doprinos svi zajedno. Bio je psihološki pritisak, ali su oni sve izdržali.

Dosta dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, gdje smo došli do 2:0. Dozvolili smo im penal i situaciju da se vrati u utakmicu, međutim Kovačević nas je spasio sjajnom intervencijom. Dali smo treći gol i tu se smjenjivala situacija. Željo je ostavljao dosta prostora, imali smo prilike za kontre, no bez obzira na sve, zasluženo smo dobili”.

Trener Željezničara Blaž Slišković nakon poraza u sarajevskom derbiju nije krio razočarenje.

Slišković nije bio zadovoljan određenim detaljima utakmice, a smatra da je poraz Željo doživio zbog promašenog penala.

“Tako je izgledalo, s obzirom da je Sarajevo imalo 2:0 na poluvremenu. Propustili su nam igru u nastavku, orijentirali su se na kontre, pa je izgledalo bolje s naše strane. Imali smo pritisak, utakmicu smo izgubili kod 2:0 i promašenog penala. Da smo se tada vratili, rezultat bi eventualno bilo drugačije.

To ne umanjuje pobjedu Sarajeva jer su odigrali taktički disciplinovano, za razliku od mojih igrača koji u pojedinim momentima nisu znali gdje su. Nismo posebno razočarali, ali nismo nešto ni odigrali. Prekretnica je promašen penal”.

Na konferenciji za medije poslije meča, Slišković je poručio i kako ovo nije igra dostojna Željezničaru, piše SportCentar.

“Mi moramo vidjeti šta dalje. Ova igra nije dostojna imena Željezničara. Zamjeram tehničke greške. Ako dobro izanalizirate utakmicu, vidjet ćemo da smo primili golove iz naših tehničkih grešaka. Nemam zamjerke za volju i zalaganje. Nekada to možda nije dovoljno”, kaže Slišković i dodaje:

“Nije floskula. Igračima je najteže. Oni su svjesni grba kojeg nose. Znaju da nije to to. Ali, mišljenja sam da Željezničar može bolje. Daleko je ovo od apetita kluba i ambicija. Vjerovao sam da ću svojim dolaskom malo prodrmati ekipu. Nije došlo do toga. Jedino što me tješi je dobar rad na treningu. Vidjet ćemo na ljeto. Do tada moramo pokušati dobiti neku od utakmica. Teško je bilo šta prognozirati do kraja. Mogu samo reći da imamo težak raspored. Psiha je čudo. Sve što ste radili tokom sedmice zaboravite kada izađete na teren“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije