Sarajevo podijelilo bodove sa Slobodom

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo podijelilo bodove sa Slobodom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo

Sarajevo je imalo jalovu inicijativu protiv Slobode na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, međutim utakmica 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je rezultatom 0:0 i tako je bordo tim napravio veliki kiks u borbi za titulu prvaka.

Bordo tim je mogla skupo koštati greška Kovačevića iz treće minute meča. Golman prvaka BiH je dodao loptu Kurtaliću, ali je ispred fudbalera Slobode na kraju ipak stigao intervenisati Pidro i izblokirati ga.

U ostatku poluvremena viđena je skromna fudbalska predstava, a prve prijetnje Sarajeva viđene su tek u 45. minuti. Prvo je Mustedanagić šutirao s ivice kaznenog prostora preko gola, a potom je i Dupovac bio neprecizan s udarcem glavom nakon kornera i rezultat je ostao nepromijenjen.

Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je nakon dvije minute igre, a Beganović je izblokirao Velkoskog. Sarajevo je imalo dobru šansu u 51. minuti kada je Miličević glavom šutirao pored gola. Fanimo je želio uposliti Handžića u 62. minuti nakon odličnog prodora, ali napadač domaćih je kasnio na loptu, piše SCsport.

Veliku šansu Tuzlaci su imali u 65. minuti, a opasan udarac Husejinovića zaustavio je Kovačević. Na drugoj strani snažan udarac Handžića odbranio je Golubović. Uslijedila su dva pokušaja Dženisa Beganovića, no čuvar mreže Sarajeva nije imao problema.

Opasan udarac uputio je Pejović u 72. minuti, međutim odlično je reagovao Golubović. Samo minutu poslije isti igrač je još jednom šutira, ali ovaj put lopta je otišla pored gola. U 78. minuti malo je falilo da Kurtalić postigne autogol, ali bordo tim je došao samo do 14. kornera.

Mišković je nedugo nakon ulaska u igru šutirao malo pored gola u 83. minuti. Fenomenalan udarac Ilića završio je u rukama Kovačevića u 86. minuti, a minutu poslije bordo klub je imao veliku šansu. Golubović je prvo odbranio udarac Sušića, a onda je na odbijenu loptu naletio Hebibović, ali je golman gostiju ponovo bio uspješniji. Sarajevo je do kraja imalo nekoliko manjih šansi, a rezultat se nije mijenjao.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije