FK Sarajevo nezadovoljno izborom sudije na predstojećoj utakmici

AA
FK Sarajevo nezadovoljno izborom sudije na predstojećoj utakmici
Printscreen:fksarajevo.ba / FK Sarajevo

Jučerašnjom odlukom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine derbi utakmicu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca iz Banje Luke sudit će Elvis Mujić, s čime nisu zadovoljni u redovima aktuelnog državnog prvaka.

"FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni, ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost.

Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane N/FS BiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe", navode u saopštenju za javnost FK Sarajevo, u kojem, kako prenosi Anadolu Agency (AA), nadalje ističu:

"Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu. U proteklom periodu ostvaren je kontakt s predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

Podsjećamo, u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom; međutim zahtjev upućen N/FS BiH tada nije uvažen".

Utakmica Sarajevo - Borac igra se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u glavnom gradu BiH u subotu, 17. aprila, s početkom u 19 sati.

Poslije 25 odigranih kola Sarajevo je lider na tabeli Premijer lige BiH s 52 osvojena boda, pet više od drugoplasiranog Borca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije