FK Sarajevo do kraja sezone ostaje bez svoja dva igrača

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo do kraja sezone ostaje bez svoja dva igrača
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo / Arhiva

Prilikom susreta FK Sarajeva i FK Krupe gdje je tom prilikom Bordo tim odnio pobjedu rezultatom 1:0, povrijeđena su tri fudbalera.

Povrijeđeni je Anel Hebibović, Tin Sven Sušić i strijelac pobjedonosnog pogotka, mladi Dal Varešanović.

Sudeći prema izvještaju iz redova Bordo tima, Vinko Marinović do kraja sezone (30. maj) neće moći računati na Varešanovića i Đanija Salčina.

“Magnetnom rezonancom ustanovljeno je da je Varešanović doživio parcijalnu rupturu kolateralnog ligamenta, dok su križni ligamenti ostali netaknuti. Srećom, u ovoj situaciji nije potreban operativni zahvat, a predviđeno vrijeme oporavka je dva do tri mjeseca.

Kada je riječ o povredama ostalih igrača u ekipi, nakon povrede na treningu kod mladog Đanija Salčina dijagnostikovana je povreda meniskusa, te je predviđeno vrijeme oporavka naredna dva do tri mjeseca. Ahmetović i Islamović oporavljaju se od povreda prednjih križnih ligamenata, te njihov proces oporavka za sada teče po zacrtanom planu i programu”, saopćili su iz Bordo tima.

Sarajevo će u sljedećem kolu igrati na domaćem terenu protiv Širokog Brijega 3. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije