Zvanično: FK Sarajevo će od ljeta naredne godine europske mečeve igrati na Koševu

1
Radiosarajevo.ba
Zvanično: FK Sarajevo će od ljeta naredne godine europske mečeve igrati na Koševu
Foto: PrtScr / Potpisan ugovor izmedu FK Sarajeva i Opcine Centar

Na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase održana je press konferencija na kojoj su se obratili načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Povod press konferencije je svečano potpisivanje ugovora o zakupu nad Olimpijskim stadionom Asim Ferhatović Hase između Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo, piše Scsport.ba.

Jako sam ponosna i sretna što sjedim ovdje danas sa ovim ljudima. Ogroman posao je napravljen. Uspjeli smo vratiti Koševo Sarajevu. Svjesni smo odgovornosti koju preuzimamo. U potpunosti smo predani.

Dovest ćemo stadion u stanje da ne moramo igrati evropske utakmice na drugim stadionima. Cilj je da Koševo bude dostupno i drugim organizacijama”, rekla je Buljubašić, te je dodala:

“Detalji ugovora će biti predstavljeni navijačima i javnosti u narednim danima. Zahvaljujem se svima koji su bili uključeni, posebno načelniku Mandiću, koji je ispunio predizborno obećanje. Bez njega ne bi bio moguć ovaj dan”.

Potom se prisutnim novinarima obratio načelnik Mandić.

Iza nas je dugih tri-četiri mjeseca pregovora. Nije bilo jednostavno. Bilo je dosta tehničkih detalja. Morali smo voditi dosta računa kako bismo zaštitili interese svih strana, kao i navijača, koji su silno željeli da se ovaj ugovor konačno potpiše”, rekao je Mandić, te je dodao:

Zadovoljstvo mi je, jer na neki način i ja ostvarujem svoje dječačke snove. Prisjećam se dana kada sam kao desetogodišnjak dolazio na utakmice. Sjećam se derbija kada je bila rekordna posjeta, utakmice protiv HSV-a, utakmica reperezentacije BiH…”.

Buljubašić je govorila o tome kada bi se mogle igrati evropske utakmice na Koševu.

“Prvi korak je da vidimo u kakvom je stanju teren i ostalo, pa da napravimo plan. Što se tiče evropskih utakmica na Koševu, ovaj proves je malo duži. Cilj je da se evropske utakmice igraju narednog ljeta, jer je malo vremena da se nešto uradi do ovog ljeta”, rekla je generalna direktorica Sarajeva, dodavši:

Renoviranje i rok od deset godina je stavljen i na inicijativu našeg investitora. Željeli smo da imamo vremena. Primarni cilj je da igramo evropske utakmice. Naravno voljeli bismo imati i krov.

Mandić je istakao da će Opština Centar i dalje sudjelovati u finansiranju renoviranja.

Na sjednici sam rekao da Opština ostaje partner. Stojimo na raspolaganju. Stadion je u jako zapuštenom stanju. Ovdje su uložena značajna sredstva, ali to se ne vidi. Zanima nas kako su sredstva utrošena, da bismo znali u kojem pravcu dalje treba ići. Obaveza Opštine je da pomogne, a nosilac aktivnosti bit će Sarajevo”, rekao je Mandić.

Buljubašić je govorila i sa kojom cifrom bi se Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase mogao dovesti do četvrte kategorije.

“Mogli bismo reći neku cifru koja nam treba do četvrte kategorije, ali dok ne vidimo u kakvom je sve stanju nećemo znati tačno. Mi imamo cifru od pet miliona KM, ali vidjet ćemo da li će to biti tako”, istakla je generalna direktorica bordo kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije