Vinko Marinović ostaje na klupi prvaka

1
Radiosarajevo.ba
Vinko Marinović ostaje na klupi prvaka
Foto: Arhiv / Vinko Marinović

Fudbalski klub Sarajevo više nije u tako lagodnoj poziciji na premijerligaškoj tabeli. Imao je bordo tim zimus čak devet bodova viška u odnosu na prvog pratioca, a sada mu je Borac jako brzo prišao na samo dva boda zaostatka.

Borac je u subotu savladao upravo Sarajevo u velikom derbiju na Koševu sa 0:2, a bio je to znak za uzbunu u Titovoj 38b jer je u pitanju čak četvrti poraz na sedam mečeva, piše Scsport.ba.

Danas je odmah održana vanredna sjednica Upravnog odbora, a ceh je platio koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, koji je očigledno označen kao glavni krivac i razriješen je dužnosti.

Bilo je govora i o radu trenera Vinka Marinovića, a uprava kluba mu je ipak ukazala povjerenje. Ovaj stručnjak će tako (zasad) ostati na klupi aktuelnog prvaka i još uvijek lidera na tabeli.

Jedan od razloga za takvu odluku rukovodstva kluba vjerovatno leži i u činjenici da bi raskid ugovora s Vinkom Marinovićem preskupo koštao klub.

Naime, u ugovor ovog stručnjaka, na insistiranje njega i njegovog zastupnika, ugrađena je stavka prema kojoj bi on papreno naplatio raskid saradnje od strane kluba.

Tako bi u slučaju uručivanja otkaza 50-godišnjem treneru Sarajevo njemu moralo isplatiti jako visoko obeštećenje, a na to u ovom trenutku u bordo klubu očito nisu spremni.

Svakako, u pitanju je i prva rezultatska kriza ekipe u njegovom mandatu, pa je vjerovatno i dalje prerano napraviti takav potez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije