Sutra velika odluka UEFA-e: Da li je Sarajevo novi-stari prvak BiH?

Radiosarajevo.ba
Sutra velika odluka UEFA-e: Da li je Sarajevo novi-stari prvak BiH?
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / S utakmice

Europska nogometna federacija (UEFA) će sutra (utorak) održati sastanak s predstavnicima 55 europskih saveza, među njima i Nogometni msavezom BiH, kako bi dogovorila reorganizaciju ostatka sezone. 

Tri su glavne stvari koje UEFA mora odlučiti - kad će se igrati Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, kako će se birati prvaci u ligama ako se prvenstva ne nastave te što će biti s europskim takmičenjima.

Ovu informaciju prvi je objavio madridski list As, koji je  objavio da će UEFA na čelu s predsjednikom Čeferinom poslati prijedlog savezima o tome kako birati prvake.

Prema nekim najavama, UEFA planira da prvake proglasi one timove koji su u trenutku prekida prvenstva bili prvoplasirani timovi na tabeli u državama.

U tom slučaju prvak bi u BiH bilo Sarajevo, u Hrvatskoj Dinamo, Barcelona u Španiji, a Pjanićev Juventus u Italiji...

Ovakvom odlukom najviše bi bili pogođeni Željezničar, rimski Lazio i madridski Real, koji su trenutno drugoplasirani timovi u ligama

UEFA će prema trenutnom stanju na ljestvicama odabrati i klubove koji će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i Europa ligu, a savezima će dati preporuku da ne bude ispadanja iz liga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije