Zvijezda Serije A prkosi COVID-19 i trči ulicama grada, zaraženo 11 igrača

Radiosarajevo.ba
Zvijezda Serije A prkosi COVID-19 i trči ulicama grada, zaraženo 11 igrača
Printscreen / Dries Mertens trči ulicama Napulja

Nogometaš Napolija Dreis Mertens sa maskom na licu trči po ulicama Napulja. 

Belgijanac je napustio svoj stan i u predgrađu Napulja, u Posilipu, trčao s maskom na licu, i to sve s ciljem da ostane u formi.

Podsjetimo, Serija A je suspendirana, a klubovi ne održavaju ni treninge. Svi su u izolaciji. Barem bi tako trebalo da bude.

Inače, 11 igrača Serije A koji su pogođeni virusom COVID-19.

Dodatnih četiri igrača Serije A pozitivna su na COVID -19: Cutrone i Pezzella iz Fiorentine, klub koji je registrirao pozitivnost srbijanskog reprezentativca Dušana Vlahovića, te Depaoli i Bereszynski iz Sampdorije, klub koji ima trenutno najviše igrača koja su pogođena zarazom, čak su sedam igrača pozitivna.

“Fiorentina najavljuje da su, nakon pozitivnog nalaza Dušana Vlahovića na COVID-19, ispitali bris nekim igračima koji su pokazivali određene simptoma, pozitivni na bris su se pokazali igrači Patrick Cutrone i Germano Pezzella i fizioterapeut Stefano Dainelli. U dobrom su zdravlju i u njihovim domovima u Firenci “, saopćili su iz ovog kluba.

Pezzella je objavila objavu na Instagramu.

”Od kuće primjenjujem sve upute koje mi je propisalo medicinsko osoblje kluba, simptomi su nestali. Dobro sam i uskoro ću ovo biti samo događaj za sjećanje. U ovom trenutku brinite o vašem zdravlju i o zdravlju vaših najmilijih“, napisao je argentinski branič.

I Cutrone se oglasio na društvenim mrežama.

“Hvala svima vama na podršci i dirljivim porukama. Dobro sam, trenutno sam kod kuće i slijedim protokol koji su mi preporučili. Pozivam vas da slijedite upute koje nam institucije svakodnevno daju. #Uspjet ćemo! Hvala, Patrick ”, napisao je Curtone, prenosi Repubblica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije