Novi susret starih rivala: Džeko protiv Riberyja 13 godina nakon prvog duela

0
Radiosarajevo.ba
Novi susret starih rivala: Džeko protiv Riberyja 13 godina nakon prvog duela

Večerašnja utakmica 6. kola Serije A između Rome i Fiorentine neće biti samo meč slavnih italijanskih klubova nego i novi susret dvojice lidera – Edina Džeke i Francka Riberyja. Bh. dijamant odavno se izborio za status vođe i kapetana Rome, no i bivši francuski reprezentativac postao je nezamjenjiv u Fiorentini.

Dvojica lidera već su se sretali u njemačkom prvenstvu, gdje je Ribery nosio dres Bayerna (2007-2019), dok je Džeko činio čuda braneći boje Wolfsburga (2007-2011).

Prije nepunih 13 godina, 24. novembra 2007, prvi put su se našli na suprotnim stranama: Bayern je pobijedio Wolfsburg 2:1, Ribery je postigao drugi gol u 50. minutu, nedugo nakon što je Džeko ušao u igru u timu Wolfsburga na početku drugog poluvremena.

Džeko je sa "Vukovima" osvojio titulu, upisao 111 nastupa i 66 golova, bio najbolji strijelac Bundeslige. Ribery je odigrao 273 utakmica za Bayern, postigao 86 golova, osvojio 9 njemačkih prvenstava, 6 njemačkih kupova, Ligu prvaka…

Kada je Džeko 2011. prešao u Manchester City, dvojica sjajnih igrača susrela su se u Ligi prvaka, a u četiri međusobne utakmice engleskog i njemačkog kluba bilans je poravnat.

Sada su obojica protagonisti Serije A, gdje Edin Džeko od 2015. nosi majicu Rome, sakupivši 176 nastupa i 81 gol. Sa 29 golova bio je i najbolji strijelac u Seriji A sezone 2016/17.

Kladionica Mozzart je Romu postavila za favorita u ovom duelu, pa je kvota na pobjedu Rimljana 1.90.

Remi na Olimpicu je 3.70, dok je na pobjedu Fiorentine najveća kvota - 3.90.

Ostatak ponude za ovaj duel može pogledati OVDJE.

Franck Ribery je, s druge strane, upravo započeo svoju drugu sezonu u Italiji. U ljubičastom dresu upisao je 23 nastupa i 3 gola, uprkos povredi koja ga je mjesecima udaljavala od terena.

Večerašnja utakmica Roma – Fiorentina igra se na Olimpicu s početkom u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije